Gündem Araç sorgulama ve plaka sorgulama internetten nasıl yapılıyor?

Araç sorgulama ve plaka sorgulama internetten nasıl yapılıyor?

24.07.2016 - 09:47 | Son Güncellenme:

Araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemleri E-devlet sistemi üzerinden yapılıyor. E-devlet sisteminden yararlanarak araç sorgulama ve plaka sorgulama yapabilmek için E-devlet şifreniz olmalıdır. Aksi takdirde araç sorgulama ve plaka sorgulama yapamazsınız.

Araç sorgulama ve plaka sorgulama internetten nasıl yapılıyor

Günümüzde teknoloji ile birlikte hayatımıza birçok yenilik ve değişiklik gelmiştir. Bu değişiklik ve yenilikler sayesinde insan hayatı daha kolay bir hale gelmiş durumdadır. Bu kolaylıklar genellikle insan gücünü azaltmaya yönelik çalışmalar olmuştur. Üretilen iş makineleri, mutfak robotları, otomobiller, ulaşım araçları veya bunlara benzer diğer şeyler insan gücünün minimum seviyeye getirilmesini sağlamıştır. Bu sayede insanların hem vakitleri hem de güçleri kendileri için kullanabilecek boşlukları ortaya çıkmıştır. Kolaylık ve yeniliklerden bahsetmişken internet sistemi sayesinde de birçok işlemimizi oturduğumuz yerden dakikalar içerisinde yapabiliyoruz. Bu işlemlerden birkaçı şunlardır; internet bankacılığı, sosyal medya, eğitim öğretim uygulamaları, alışveriş yapabileceğiniz uygulamalar ve devlet dairesi işlemleri internet üzerinden yapılabilmektedir. İnternet üzerinden yapılabilen devlet dairesi işlemleri günümüzde oldukça kullanılan uygulamadır. İnternet üzerinden devlet dairesi işlemlerimizi yapabildiğimiz en büyük platform E-Devlet’tir.

Haberin Devamı

ARAÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

PLAKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

E-Devlet sistemi üzerinden 22 farklı resmi kuruma ait işlem ve uygulamalara ulaşabilirsiniz. E-Devlet sistemi oldukça güvenli bir sitedir. Bu güvenlik sistem üzerinde bulunan her kullanıcının kendine ait bir şifresi olması ile sağlanmış durumdadır. Güvenli E-Devlet sistemi üzerinden yapılan uygulamalardan yararlanmak istiyorsanız eğer bir şifre edinmeniz gerekmektedir. Araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemlerinizi de E-Devlet sistemi üzerinden yapabilirsiniz.

E-Devlet şifrenizi size en yakın PTT şubesine nüfus cüzdanınız ile birlikte gidip, şifre alma başvurusu yaparak alabilirsiniz. Sizden yalnızca kimlik bilgileriniz ve 2 TL işlem ücreti istenecektir. Sonrasında size özel E-Devlet şifrenizi kapalı bir zarf içerisinde teslim alabilirsiniz.

Haberin Devamı

Şifrenizi aldıktan sonra araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemleri için E-Devlet resmi sisteminin konu ile ilgili işlem sayfasına girmeniz gerekmektedir. Daha sonra karşınıza çıkacak olan “Kimliğimi Şimdi Doğrula” seçeneğine tıklayınız. Açılacak olan yeni sayfadaki boşluklara T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi yazarak kimlik doğrulama işleminizi tamamlayınız. “Sisteme Giriş Yap” seçeneğine tıkladığınızda yeni bir sayfaya yönlendirileceksiniz. Bu sayfa üzerinden araç bilgilerinizi yazarak sonuca ulaşabilirsiniz.

Cep Telefonu Üzerinden Araç Sorgulama ve Plaka Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

Araç sorgulama ve plaka sorgulama işleminizi günümüzde teknolojinin de oldukça ilerlemesi ile birlikte internet ile sorgulamasının yanında cep telefonu ile de yapılabilmektedir. Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom operatörleri ile ortak olarak yürütülen OTOKONTROL 5664 uygulaması her işlem için 5 TL ücret almaktadır. Oto kontrol uygulaması ile vatandaşların ulaşabilecekleri bilgiler şunlardır; "araç hasar, araç detay, değişen parça, poliçe, kaza mağdur, hayat poliçe ve poliçe vade hatırlatma" bilgilerini mesaj atarak öğrenebilirler. Bu işlemi yapabilmek için başka herhangi bir aracıya gerek kalmaksızın kolayca ulaşabilmeleri hedeflenmiştir.? İşlemi cep telefonu üzerinden yapabilmek için yapmanız gereken tek şey cep telefonunuzun kısa mesaj bölümüne girerek; mesajı göndereceğiniz alıcı kısmına 5664 yazınız. Daha sonra sorgulamasını yapmak istediğiniz uygulamanın kodunu yani adını büyük harflerle yazıp, boşluk bıraktıktan sonra plakanızı yazıp mesajınızı göndererek sorgulamanızı yapabilirsiniz.