Gündem Arsa bilgilerini artık internette parsel pafta sorgulama işlemiyle öğrenebilirsiniz!

Arsa bilgilerini artık internette parsel pafta sorgulama işlemiyle öğrenebilirsiniz!

27.10.2016 - 09:10 | Son Güncellenme:

Arsa bilgilerini artık internette parsel pafta sorgulama işlemiyle öğrenebilmek mümkün oldu. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün parsel pafta sorgulama uygulaması yenilenen yüzüyle faaliyet gösteriyor. Çok geniş sektörlere hizmet veren Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün parsel pafta sorgulama uygulaması tüm vatandaşlarca kullanılabiliyor.

Arsa bilgilerini artık internette parsel pafta sorgulama işlemiyle öğrenebilirsiniz

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Türkiye’deki her bir arsaya ilişkin olarak detaylı bir bilgi veri tabanına sahip. Bu yüzden de özellikle emlak, inşaat ve mühendislik gibi sektörler ile ilişkili kişiler tarafından oldukça yoğun başvuru gerçekleştiriliyor. Bu çerçevede Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bu taleplerden dolayı oluşan iş yükünü hafifletebilmek ve vatandaşlara daha çağdaş standartlarda hizmetler sunabilmek amacı ile internette parsel pafta sorgulama uygulamasını hayata geçirdi. Türkiye’deki tüm arsa parsel ve pafta bilgilerini öğrenmek isteyen her vatandaş tarafından ücretsiz olarak 7 gün 24 saat kolay bir şekilde kullanılabilen parsel pafta sorgulama uygulaması sayesinde artık vatandaşlar internete erişim sağlayabildiği her yerden en güncel parsel ve pafta bilgilerini öğrenebilme şansını yakalıyor.

PARSEL SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

PAFTA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Modern yüzyıl Türkiye’sinde teknolojik ürünler ve beraberinde internet altyapısı etkin biçimde kullanılmaya başlandı. Dünyaca ünlü teknoloji şirketlerinin insanlara sunduğu ve yaşamları içerisinde çok önemli fırsatlar ve yeni nesil olanaklar yaratmakta olan modern mobil teknolojiler insanların interneti her yede kolaylıkla kullanabilme şansına sahip olabilmesini sağlıyor. Bu durum internet kullanımının bireysel çerçevede kısıtlı kalmayarak kamu alanında da kullanılmasına yol açıyor. Özellikle de elektronik ortam üzerinde yer alan kamu kurum ve kuruluşlarının dijital hizmetleri, vatandaşa kamu işlemlerine de internet kolaylıklarından yararlanabilme şansı veriyor. İnternet ortamı üzerinde yer alan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün online parsel pafta sorgulama hizmet uygulaması da bu hizmet anlayışı çerçevesinde sunulan dijital kamu hizmetlerinden birisidir.

İnternet ortamı üzerinde Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün online parsel pafta sorgulama hizmet uygulamasının çok geniş bir sektör alanına yönelik olarak hizmet veriyor olması ve işlem kolaylığı sunuyor olması hizmete açıldığı dönemden itibaren oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılmasına neden oluyor. Bu yüzden de Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından internet üzerinde hizmete açılana parsel ve pafta sorgulama uygulaması kısa bir süre önce yenilenerek daha geniş kapsamlı ve daha interaktif bir şekilde hizmet vermeye başladı. Vatandaşların artık birden fazla sorgulama alternatifini kullanarak daha kolay bir şekilde parsel pafta sorgulama gerçekleştirebilmekte olduğu Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün bu sorgulama uygulaması çok daha kapsamlı ve çok daha geniş parsel ve pafta bilgileri veriyor.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün internette yer alan ve yenilenen parsel pafta sorgulama hizmet uygulaması üzerine idari sorgu, coğrafi sorgu, adres ve katman seçenekleri ile sorgulama yapılabiliyor. Genel Müdürlüğün parsel pafta sorgulama ekranı üzerindeki idari sorgu seçeneğinde il, ilçe, mahalle, ada ve parsel bilgilerini girerek sorgulama yapabilen vatandaşlar, coğrafi sorgu seçeneğinde ilgili arsaya ilişkin olarak enlem ve boylam bilgilerini girerek sorgulama yapabiliyor. Diğer seçeneklerden olan adres ile sorgulamada adres bilgisini Open Street Map ve Google üzerinden sorgulayabiliyor. En son seçenek katmanda ise Open Street Map, Google Sokak, Google Hibrit, Bing Hibrit, Yandex Hibrit, Here Hibrit seçenekleriyle farklı yönlerden de arsa bilgisini ve çevre bilgisini öğrenebilmek mümkün oluyor.