Gündem Aşk ilişkisi mi iş birliği mi? Fon dolandırıcılığı davası pembe dizi gibi...

Aşk ilişkisi mi iş birliği mi? Fon dolandırıcılığı davası pembe dizi gibi...

01.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yüksek gelir getiren fon vaadiyle çok sayıda kişiyi dolandırdığı öne sürülen Bankacı Seçil Erzan hakkında duygusal ilişki iddiaları da ortaya atıldı. Bu ilişkilerin dolandırıcılık olayıyla bağlantısı mercek altında.

Dolandırıcılık olayının ortaya çıkmasının ardından ardından Erzan’la ilgili birçok duygusal ilişki iddiası da gündeme geldi. Bu iddialarda Avukat Candaş Gürol, iş insanları Nuri Köşkdere ve Atilla Baltaş’ın yanı sıra Denizbank’tan iki yöneticinin ismi geçti. İşte o isimler ve haklarında söylenenler... 

Haberin Devamı

Candaş Gürol (Avukat): Fatih Terim’in avukatı olarak da tanınan Gürol’un iş insanı İsmail İbrahim Çağlar’ın paralarını Erzan’a taşıdığı iddia edilmişti. Çağlar, ifadesinde içinde 2 milyon 910 bin dolar bulunan çantanın iş yerinde sekreteri tarafından Erzan’a verildiğini anlatmıştı.

Sekreter Sanem Oktay ise ifadesinde, “13 Mart’ta patronum İsmail İbrahim Çağlar beni arayarak Avukat Candaş Gürol’un bana bir çanta getireceğini ve bu çantayı alarak Erzan’a teslim etmem gerektiğini söyledi. Çantanın içerisinde para olduğunu anladım çünkü Çağlar’ın avukatı olan Gürol’da belirli bir parasının emaneten olduğunu biliyordum. Bir saat sonra Gürol iş yerimize bir çantayla geldi. Ben de Erzan’ı aradım ve çantanın geldiğini söyledim” demişti. Gürol ise Erzan’ın tutuklanmasının ardından, “Seçil Erzan, eski kız arkadaşımdır. Seçil ile her şey yolunda giderken 2022 yılının kasım ayının sonlarına doğru aramız açılmaya başladı. Gün içerisinde hiçbir şekilde Seçil’e ulaşamaz oldum. Akşamları bir araya geldiğimizde normalde benim yanımda telefonla konuşmasına rağmen başka odaya geçip gizli konuşmalar yapmaya başlamıştı. Hayatında başka birisi olduğunu düşünüyordum. 2023 yılının şubat ayında nişanlanmayı planlarken ocak ayında nişanı iptal edip şubat ayında da ilişkimi tam olarak sonlandırdım” diye konuşmuştu. 

Haberin Devamı

'NURİ BANA AVUKAT BULSUN'

Nuri Köşkdere (Çorlulu iş insanı): Erzan’a para verdiğini iddia eden Tekirdağ Çorlu’dan Hasan Çorbacı, “Nuri Köşkdere Çorlu’nun önemli zenginlerinden. Köşkdere ile Seçil uzun süre aşk yaşadılar. Bunu Çorlu’da duymayan kalmadı” demişti. Erzan da cezaevinden davanın sanıklarından Nazlı Can’a yazdığı notta “Nuri, Bozcaada ve Göktürk’teki evi çözsün. Nuri bana en iyi avukatı bulsun” diye yazmıştı. Erzan, savcılıktaki ifadesinde, “Nuri Köşkdere yatırım yapma amacıyla para aldığım kişilerdendir. Ne aldıysam onu ödediğimi hatırlıyorum” demiş, başka ayrıntı vermemişti. Erzan’la iş birliği içinde olan Ali Yörük ise ifadesinde “Köşkdere ile tanıştığımda Erzan’ın sevgilisi olduğunu öğrendim. Erzan, gizli de olsa ara sıra bizim şirkete Köşkdere ile görüşmek için gelip giderdi. Nuri Bey tuşlu telefon kullanırdı. Seçil’le görüşmek için benim telefonumu kullandığı olurdu. Seçil de ara sıra Nuri beye göstermem için telefonuma fotoğraf atardı. Bu fotoğrafları Köşkdere’ye atardım” dedi. 

Haberin Devamı

'MAL VARLIĞI ARAŞTIRILSIN'

O.Ö. (Denizbank’ın üst düzey yöneticilerinden): Erzan’ın 2014 yılından beri hem arkadaşı hem de doktoru olan Evrim Pınar Güzel, iddianamede yer alan ifadesinde şunları söylemişti: “11 Nisan 2023’te Erzan’ın tutuklandığı haberini aldım. Bir gün sonra Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş’e Seçil Erzan isimli şahsın bahse konu olayların yaşandığı tarihlerde Denizbank’ın üst düzey yöneticilerinden olan O.Ö ile aralarındaki duygusal ilişkisi hakkında mail attım. O.Ö. isimli şahıs hakkında mal varlığı araştırması yapılmasını istediğim hususlarında mail attım.

Aşk ilişkisi mi iş birliği mi Fon dolandırıcılığı davası pembe dizi gibi...

Seçil Erzan’ın, bazı mağdurları, Fatih Terim’in de fona para yatırdığını söyleyerek ikna ettiği iddia ediliyor. Terim’in “Kızım gibi benimsediğim, evimize giren çıkan Seçil Erzan’ın yaptıklarını anlayamıyorum, kaybım olmakla beraber miktarını bilemiyorum” dediği açıklamalara yansımıştı.

Haberin Devamı

'BİR ANDA ZENGİNLEŞTİLER'

B.O. (Denizbank’ın İzmir’deki bir şubesinin müdürü): Erzan’ın tutuklanmasının ardından ismini paylaşmak istemeyen bir tanık savcılığa başvurdu, çeşitli iddialarda bulundu. Tanık, Erzan tutuklandıktan sonra 18 Mayıs’ta savcılık tarafından alınan ifadesinde, Denizbank’ın İzmir’deki bir şubesinde müdür olarak görev yapan B.O. ve Denizbank Genel Müdür Yardımcısı T.K.’nin birlikte hareket ettiklerini ileri sürdü. Tanık, “Erzan ile B.O’nun arkadaş olduklarını ve aralarında gönül ilişkisi olabileceğini” öne sürdü. Tanık, B.O’nun eski eşinin dayısı olduğunu belirterek, “Tam olarak demek istediğim, B.O, Seçil Erzan ve T. isimli Genel Müdür Yardımcısı’nın bir çarka dahil olduğu, birilerinden para alıp bir anda çok büyük zengin oldukları ve bu paraları yurt dışına götürdükleridir” dedi. 

BALTAŞ'IN AVUKATI İDDİALARI YALANLADI

Haberin Devamı

Semih Kaya’ya Erzan tarafından verilen para dolu çantada, iş insanı Atilla Baltaş’a ait GPS bulunmuştu. Baltaş’ın avukatı Ümit Karadağ, İHA muhabirine, GPS’in bulunması üzerine Erzan’ın Semih Kaya’ya Baltaş ile eskiden sevgili olduğunu, kendisini takip ettirdiğini söylediği iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Karadağ, “Muhtemelen Semih Kaya’yı ikna etmek için böyle bir şey söyledi ama biz bunu Seçil Erzan’a meslektaşımız vasıtasıyla da sorduk. O da böyle bir şeyi kesinlikle söylemediğini belirtti” dedi.

O GPS CİHAZI SAVCILIKTA

Atilla Baltaş’ın avukatı Ümit Karadağ, İstanbul Adalet Sarayı’na giderek, futbolcu Semih Kaya’nın aldığı çantada çantada GPS cihazını savcılığa sundu. Avukat Karadağ, çantadan çıkan GPS’in Seçil Erzan’ı takip etmek amacıyla konulmadığını, daha önce yaşanan hırsızlık olayı nedeniyle tedbiren yerleştirilen cihazlardan biri olduğunu söyledi.

'SEÇİL İLE İKİ YILDIR GÖRÜŞMÜYORUM'

Milliyet’in ulaştığı Nuri Köşkdere, “Ben savcılığa ifademi verdim. Gerekli olan her şeyi de anlattım. Seçil’le de iki yıldır görüşmüyorum” dedi.