Gündem Atina’daki infazda ikinci isim aranıyor

Atina’daki infazda ikinci isim aranıyor

17.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yunanistan’ın başkenti Atina’da 6 Türk’ün öldürülmesi olayıyla ilgili Yunan ve Türk emniyet birimlerinin olayı çalışması devam ediyor.

Atina’daki infazda ikinci isim aranıyor

FERİT ZENGİN Haber Merkezi  - İnfazdan bir saat sonra olayın kilit ismi olarak Atina Havalimanı’nda yakalanıp gözaltına alınan FETÖ’den ihraç eski polis Süleyman Dalgıç’ın DNA örnekleri, öldürülenlerin kaldığı evde ve araçlarında tespit edilirken, yetkililer Dalgıç’la birlikte hareket edip olay sonrası izini kaybettiren diğer şüpheliyi arıyor.

Haberin Devamı

Pusuya düşürülen 6 ismi, ölüm pususuna sürükleyen isim olarak gözaltında tutulan Süleyman Dalgıç’ın Atina Emniyeti’ndeki sorgusu sürüyor.

‘Deşifre oldunuz’ tuzağı

Dalgıç’ın sorgusunda bütün suçlamaları reddettiği ve çantasında bir zarf içerisinde bulunan 4 merminin kendisine ait olmadığını ifade ettiği öğrenildi. Zanlıyla birlikte hareket eden bir şüpheliyi tespit eden polisin yaptığı araştırmalara göre, öldürülen 6 kişiye, içlerinden birisine gönderilen “Kaldığınız yer deşifre edildi, acil çıkın” mesajıyla tuzak kuruldu ve kaçmaya çalıştıkları araç Süleyman Dalgıç tarafından çıkmaz bir yola sokularak pusuya düşürüldü.

Atina emniyet kaynaklarına göre, Fransa’da 6 Ağustos’ta gerçekleşen ve çetenin hasımlarından iki ismin öldürüldüğü cinayetten sonra Yunanistan’a girdiği belirlenen 6 şahsın, bir daire kiralayıp kaldığı tespit edildi. Yapılan incelemelerde bir otelde kalan Dalgıç’la birlikte ikinci bir şüphelinin DNA örneğine ulaşıldı.

Haberin Devamı

Yunan ve Türk polisinin yaptığı bilgi alışverişinde Dalgıç’ın, meslekten ihraç eski bir polis olduğu ve bir süredir Yunan adaları üzerinden insan kaçakçılığı ve simsarlığı yaptığı tespit edildi. Doruk Ersu Büyüktunç üzerinden irtibata geçtiği kurbanlara yardım bahanesiyle yaklaşıp infaz pususuna düşürdüğü belirlenen Dalgıç, kanlı infaz sonrası Atina Havalimanı’nda yakalanmıştı.

Kanlı infazda yer aldığı tespit edilen diğer şüpheliyi yakalama çalışmaları sürüyor.