Gündem Avcılar'daki kimyasallı dehşette adli tıp raporu

Avcılar'daki kimyasallı dehşette adli tıp raporu

25.07.2023 - 12:16 | Son Güncellenme:

Avcılar'da 2021 yılında Yasemin Uzunçelebi'nin üzerine kimyasal madde dökerek ağır şekilde yaralayan Mehmet Yıldız'ın yargılanmasına devam edildi. Öte yandan kimyasallı dehşette adli tıp raporunun detayları ortaya çıktı.

Avcılardaki kimyasallı dehşette adli tıp raporu

Küçükçekmece 2.Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Mehmet Yıldız bulunduğu cezaevinden getirilirken Yasemin Uzunçelebi'nin ablası Nazik Uzunçelebi ve taraf avukatları duruşma salonunda hazır bulundu.  

Duruşmada annesi tarafından bakılan Yasemin Uzunçelebi'nin Bartın Adli Tıp Şube Müdürlüğü tarafından muayene edildiği ve ön rapor hazırlandığı belirtildi. Raporda, yapılan muayenede Yasemin Uzunçelebi'nin sol gözünü olaya bağlı kaybettiği, sağ gözünün bulanık gördüğünü, nesneleri gözüne yaklaştırdığında görebildiği ifade edilirken uzun mesafe olmamak şartıyla yürüyebildiği, yemeğini ağzını açamadığı için tek başına yiyemediği, yatarak yemek yiyebildiği anlatıldı. Ayrıca ağız ve burnundan nefes alamadığı için trakeostomi açıldığı 3 ayda bir bunun değiştirilmesi gerektiği kulaklarının da az işittiği ifade edildi.

Haberin Devamı

Avcılardaki kimyasallı dehşette adli tıp raporu

"BAŞKA BİRİNE TAM BAĞIMLI DURUMDA" 

Yapılan fiziki muayenede ise Uzunçelebi'nin, tüm yüzde, boyunda, göğüs üst kısımda, her iki meme üst kısımlarda, sırt üst kısımda, sağ ve sol kol, sağ ve sol ön kol, sağ ve sol elde yanığa bağlı yaygın izler olduğu belirtildi. Yüzün yanığa bağlı ileri derecede değişmiş olduğu da görülürken sol göz küresinin, göz kapaklarının ve her iki kaşın mevcut olmadığı, saçlı deride yanık alanlarda saç olmadığına yer verildi. Üst dudağın kısmen mevcut olduğunun görüldüğü muayenede ağız açıklığının kısıtlı olduğu, tam kapatamadığı sol kulak kepçesinin mevcut olmadığı, sağ kulak kepçesinin kısmen mevcut olduğu anlatıldı. Sağ omuz ekleminin hareketlerinin kısıtlı, sağ dirsek hareketlerinin de ileri derecede kısıtlı, her iki elini kısmen kapatabildiği, tek çizgide yürüyemediği, konuşulanları yüksek sesle söylendiğinde duyabildiği kaydedildi.   Ayrıca Bartın Devlet Hastanesinin hazırladığı raporda da Uzunçelebi'nin yanan kısımlarının vücut yüzey alanının yaklaşık yüzde yirmisini oluşturduğu, başka birine tam bağımlı durumda olduğu ve engel oranının yüzde 95 olduğu belirtildi.  Mahkeme sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek eksik hususların giderilmesi için duruşmayı erteledi. 

Haberin Devamı

Avcılardaki kimyasallı dehşette adli tıp raporu

İDDİANAMEDEN 

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Mehmet Yıldız'ın sevgilisi olan Yasemin Uzunçelebi'yi öldürmek amacıyla, yanıcı ve yakıcı nitelikte kimyasal maddeyi vücudunun farklı bölgelerine döktüğü kaydedildi. Uzunçelebi'nin vücudundaki yaralanmaların hayati tehlike oluşturacak nitelikte olduğu belirtilen iddianamede, 'Canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası isteniyor. 

Avcılardaki kimyasallı dehşette adli tıp raporu