Gündem Avokado giren eve doktor girmez

Avokado giren eve doktor girmez

18.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Uzmanlar, sağlıklı yağlar, lif ve bol vitamin içeren, Antalya’da da üretimi yapılan avokadonun sağlığa 8 faydasını açıkladı:

Avokado giren eve doktor girmez

1 DİYABET: Avokadodaki tekli doymamış yağlar ve lif, kan şekerinin düzenlenmesine yardımcı olarak tip 2 diyabetin kontrolünü sağlıyor.

Haberin Devamı

2 KALP: Yüksek kolesterol kalp hastalıklarının nedenleri arasında yer alıyor. Avokado, kandaki kolesterol ve yağ miktarının dengelenmesine yardımcı oluyor.

3 ENERJİ: Araştırmaya katılan Latin kökenli katılımcıların fizik aktivitelerinin yüksek olmasıyla avokado tüketimleri arasında ilişki belirlendi.

4 BAĞIRSAK: Günde bir avokado yiyenlerin, daha çok sağlıklı bağırsak mikroplarına sahip olduğu görüldü.

5 KİLO: Avokadonun lif içeriği kilo kaybı için ideal, çünkü sindirilmeyen bir besin olan lif tokluğu artırıyor.

6 BEYİN: Araştırmalar, avokado açısından zengin bir beslenmenin, yaşlılarda beyin sağlığını koruduğunu gösterdi.

7 CİLT: Avokado, her ikisi de cilt sağlığıyla bağlantılı olan sağlıklı yağlar ve antioksidanlarla doludur.

Haberin Devamı

8 GÖZLER: Avokado antioksidanlar ve karotenoid lutein bakımından zengin. Bu serbest radikal savaşçılar da göz sağlığı için faydalı.  

Yeni bir moda: Atlantik diyeti

Akdeniz Diyeti’nden sonra Atlantik Diyeti modası başladı. Aslında Atlantik Diyeti, Akdeniz Diyeti’nin kuzeni sayılır. Çünkü özellikle Portekiz ve İspanya’da geleneksel bir beslenme şekli olan Atlantik Diyeti’nde de taze balık, belirli zaman aralıklarında kırmızı et, süt ürünleri, baklagiller ve taze sebzeler tüketiliyor. Buradaki uyarı, kırmızı etin idareli bir şekilde kullanılması, yumurta, süt ve kümes hayvanlarının da küçük porsiyonlarda tüketilmesi noktasında yoğunlaşıyor. Balık ise çok ön plana çıkıyor.