Gündem Aytuğ Atıcı'dan Kılıçdaroğlu'nun 'Yüzde 48 başarı' ifadesine yanıt

Aytuğ Atıcı'dan Kılıçdaroğlu'nun 'Yüzde 48 başarı' ifadesine yanıt

06.07.2023 - 14:40 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı 'değişim' hareketi başlatanlar arasında yer alan ve parti içi eğitim sorumluluğu görevinden alınan CHP'li Aytuğ Atıcı, partide antidemokratik uygulamalar olduğunu söyleyerek 'Yüzde 48 başarı' ifadesine katılmadığını belirtti.

"Kılıçdaroğlu'na bir mektup yazdım, bir gün sonra görevden alındım" ifadeleriyle gündeme gelmişti. CHP Parti İçi Eğitim Sorumlusu görevinden alınan Aytuğ Atıcı, partide antidemokratik uygulamalar olduğunu söyledi ve ekledi:

Haberin Devamı

"Bugün görev yapan bütün milletvekili arkadaşlarımızı genel merkez belirlemiştir. Bu antidemokratik bir uygulamadır. Ben de 2011 yılında atamayla geldim. Çünkü ön seçim yapılmadı. Vatandaş diyor ki kardeşim sen önce kendine bakacaksın. Sen bana demokrasiyi öneriyorsan önce döneceksin kendi içinde demokrat mısın, değil misin ona buna bakacaksın."

ATICI, 'YÜZDE 48 BAŞARI' SÖZLERİNE KATILMADIĞINI BELİRTTİ

Aytuğ Atıcı, CHP'deki delege sistemini de eleştirdi. Kılıçdaroğlu'nun "Yüzde 48 başarı" ifadesine katılmadığını belirtti. "Tamamı CHP'nin olsaydı büyük bir başarıydı. Yüzde 25,3 oy alan bir partiyiz biz. O da diğer 4 parti ile birlikte. Bu gerçeği görmek lazım. Yani yüzde 22'lerde kalan bir parti konumuna geldik" dedi.