Gündem Azılı suçlular yine bir polisi şehit etti

Azılı suçlular yine bir polisi şehit etti

10.10.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

İhbar üzerine verilen adrese giden 2 polisten biri, Emniyet’te 39 suç kaydı bulunan 20 yaşındaki suç makinesinin evin içinden açtığı ateşle şehit oldu.

Azılı suçlular yine bir polisi şehit etti

FERİT ZENGİN/HABER MERKEZİ- Büyükçekmece’de ihbar üzerine ekip arkadaşıyla bir eve giden polis memuru Cihat Ermiş, içeriden açılan ateşle şehit oldu. Valilikten yapılan açıklamada, ateş eden 20 yaşındaki saldırganın 32 suç kaydının olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Murat Çeşme Mahallesi’nde önceki gece Büyükçekmece Asayiş Büro ekiplerinde 5 yıldır görev yapan 31 yaşındaki Cihat Ermiş, ekip arkadaşı Nuh Şahin ile birlikte ihbar üzerine belirtilen adrese gitti. “Serkan Bozkurt isimli husumetlim evime ateş etti” şeklinde ihbarda bulunan Muhammed Berke Çorak’ın ihbarıyla adrese giden polisler Cihat Ermiş ve Nuh Şahin önce site sakinleriyle görüştü. İki motosikletlinin, sitenin duvarına tırmanmaya çalıştığı ardından da Berke Çorak’ın evine ateş açtıkları şeklinde bilgi edinen polislerden Nuh Şahin çevrede inceleme yaparken, Ermiş’de sitenin güvenlik görevlisiyle Çorak’ın evinin kapısını çaldı.

İÇERİDEN ATEŞ ETTİ

Güvenlikçi Yavuz Deniz‘in verdiği bilgiye göre, defalarca ziline bastıkları evden ses alamayınca, yedek anahtarla girmeye çalışırken içeriden 2 el ateş açıldığı ve kurşunların polis Cihat Ermiş’e isabet ettiği öğrenildi. Göğsünden ve omzundan yaralanan Ermiş, silah sesine koşan diğer polis ve güvenlik görevlisi tarafından hastaneye kaldırıldı. Silahlı saldırgan, polis Nuh Şahin tarafından etkisiz hale getirilip çağrılan ekiplere teslim edildi. Evde yapılan aramada mermi kovanları ve bir miktar Skunk diye tabir edilen uyuşturucu madde ele geçirildi.

Haberin Devamı

Polis memuru Ermiş, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kuratarılamadı. Şehit polisin evli ve 2 yaşında bir oğlu olduğu öğrenildi.

Yapılan soruşturmada, polisi şehit eden Çorak’ın suç makinesi olduğu ortaya çıktı. Kayıtlara göre polise 39 kez gelişi bulunan Çorak’ın 32 olayda şüpheli olduğu belirlendi. Çorak, sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Azılı suçlular yine bir polisi şehit etti
EMNİYET’TE HAZİN TÖREN

Şehit polis Cihat Ermiş için İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi’nde tören düzelendi. Törene Vali Davut Gül, Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, şehidin eşi Nülüfer Ermiş, 2 yaşındaki oğlu Kemal ile meslektaşları katıldı. Küçük Kemal’in, babasının şehit edildiği gün doğum günü olduğu öğrenildi. Törenin ardından memleketi Ankara’ya gönderilen şehidin naaşı toprağa verildi.

Azılı suçlular yine bir polisi şehit etti

20 yaşın-daki polis katili Muhammed Berke Çolak’ın 32 suç kaydının olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

9 şüpheli gözaltında

Suç makinesi Muhammed Berke Çorak ile birlikte, yaptığı ihbarda evine ateş eden şahıslar ile onlara yardım ve yataklık yapan şahısların arasında bulunduğu 9 şüpheli gözaltına alındı.

Suçluların şehit ettiği polis memurları

ÇİĞDEM YILMAZ- Suça karışanların aldıkları cezalara rağmen kısa sürede serbest kalıp yeniden topluma karışması, son dönemde bir çok polisin hayatına mal oldu. Polislerin şehit edildiği bazı olaylar şöyle:

*Şanlıurfa’da Komiser Yardımcısı Abdullah Yasir Binici ve polis memuru Cemal Bozkurt’u Mart 2022’de öldüren saldırgan çok sayıda suç işledi ama sadece 9 yıl hapis yatıp çıktı.

*Polis Abdülkadir Güngör’ü Kasım 2021’de öldüren saldırgan da hırsızlık ve polisle çatışma dahil birçok suçtan sabıkalıydı.

*Bağcılar’da 3 yıl önce polis Erhan Gökteke’yi şehit eden saldırganlardan birinin de 75 ayrı suç kaydı vardı.

*Başakşehir’de geçen yıl, 2 polisi vuran Güven Güler’in de suç makinesi olduğu ortaya çıkmıştı.

Haberin Devamı

*Kağıthane’de polis Hakan Telli’nin ölümüne neden olan şahısların da birden fazla suç kaydının olduğu öğrenilmişti.

*Balıkesir’de 2021’de polis Abdulkadir Güngör’ü şehit eden Devrim Erdem’in çeşitli suçlardan 18 kaydı olduğu belirtildi.

*Polis Ayhan Ölçer’i 2016’da öldüren Seyfettin Genç’in de çok sayıda suç kaydı bulunduğu ortaya çıktı.

*Muhammet Karataş, dün Kahramanmaraş’ta kaldığı otele kendisini gözaltına almaya gelen polislere ateş açmış ve Barış Göl şehit olmuştu. Karataş’ın da çeşitli suçlardan kaydının olduğu öğrenildi.