Gündem Babacan'ın 'Türklük değişecek' sözü! AK Partili Zengin: Bu ülkede vatandaşlık tanımı sorunu yok

Babacan'ın 'Türklük değişecek' sözü! AK Partili Zengin: Bu ülkede vatandaşlık tanımı sorunu yok

04.05.2023 - 11:14 | Son Güncellenme:

 AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın 'Türklük değişecek' sözüne tepki gösterdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, CNN Türk yayınında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
"HDP-CHP İTTİFAKI, MİLLET İTTİFAKI ÖNCESİNE DAYANIYOR"

Haberin Devamı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na HDP'den açık destek gelmesiyle ilgili konuşan Özlem Zengin, "HDP-CHP ittifakı Millet İttifakı'nın öncesine dayanıyor. Muhalefetin fikri liderliğini HDP yapıyordu zaten. Pekçok konuda uzlaşarak iş yaptılar. Suriye tezkeresinde ilk defa CHP hayır dedi. Ben öyle zannediyorum Kılıçdaroğlu'nun adaylığının çok öncesinde anlaşmalar vardı. Kandil'den yapılan açıklamalar Millet İttifakı'nda Akşener başta olmak üzere CHP tabanını rahatsız ediyor. HDP, PKK ile ilişkisini yalanlayan, PKK'yı lanetleyen tek bir kelime etmedi." ifadelerini kullandı.

"EŞİT VATANDAŞLIKLA İLGİLİ SORUN YOK"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın 'Türklük değişecek' sözüyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Zengin, "Rahatsız edici. Türkiye'de vatandaşlık tanımıyla bir itiraz yok. Vatandaşlık tanımı üzerinde konuşmak kolay olmamalı. Kendi kimliği yüzünden engellenen tek başörtülüler olmuştur. Bunu yaparken Doğu ve Güneydoğu'dan özellikle oy almayı hedeflediği için bir söylem içerisinde. Bu söylemin nereye gideceğini hesaplayamadıkları kanaatindeyim. Bu kavramlar oy almak için telaffuz edilecek laflar değil, ayrıma götürecek dikkat edilmesi gereken sözler. Vatandaşlık tanımı üzerinde konuşmak kolay bir şey değil. Bunlar çok ayrıştırmalara neden olabilmekte. Bunları konuşmak için bir zemin yok." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

"CUMHURBAŞKANIMIZ İLK TURDA SEÇİLECEK"

Seçimdeki son duruma ilişkin konuşan Özlem Zengin, "Cumhurbaşkanımız ilk turda seçilecek. AK Parti de Meclis'te birinci parti olacak. Tüm bunlar olurken bütün partiler müthiş bir rekabet içerisinde, Hiçbir partinin tek başına kendi fikri seçimi almasına yetmiyor." şeklinde konuştu.

"MUHALEFETİ HEYECANLANDIRACAK BİR DURUM DEĞİL"

Ekonomideki tablonun seçimlere etkisine ilişkin soruyu yanıtlayan Zengin, "Kira fiyatı arttı diye "size oy vermeyeceğim" diyen yok. AK Parti bu zamana kadar işittiği problemleri çözdüğü için 21 yıldır iktidarda. Bugün de bu problemlerin varlığı, muhalefeti heyecanlandıracak bir durum değil." dedi.

 "KADINLAR SADECE AİLE BAKANI OLMAMALI"

Haberin Devamı

Kadına yönelik şiddete ilişkin konuşan Zengin, "Kadınlar bir araya geldiğinde sadece kadın meselesi konuşuluyormuş gibi bir algı oluyor. Kadın siyasetçileri günah keçisi haline getiriyor. Kadınlar sadece Aile Bakanı olmamalı. Aile bakanlığını erkekler yapsın. Vatandaşlarımızın kapısını çaldığımızda, "O kadar güzel haklarımızı koruyorsunuz ki" diyen kadınlar erkekler var. Ben kapıları çaldığımızda, sokakta karşılaştığımızda duyduğum cümlelerden memnuniyet duyuyorum. AK Parti kadını ve aileyi bir bütün olarak alıyor. 33 milyondan fazla evli çift var Türkiye'de." ifadelerini kullandı.