Gündem Babalarının madalyalarını aldılar

Babalarının madalyalarını aldılar

19.09.2008 - 18:50 | Son Güncellenme:

DEVLET Övünç Madalyası almaya hak kazanan 19 şehit yakını ve gaziye İzmir Valiliği’nde düzenlenen bir tören ile madalyaları verildi. Babalarının madalyalarını alan minikler duygusal anlar yaşanmasına neden oldu

Babalarının madalyalarını aldılar

İzmir Valiliği’nde düzenlenen törene Vali Vekili Sait Topoğlu, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocağolu, İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Çakpın, üst rütbeli subaylar, emniyet mensupları, madalya almaya hak kazanan şehit ve gazilerle yakınları katıldı. İzmir Valiliği toplantı salonunda düzenlenen törende konuşan Vali Vekili Sait Topoğlu, terör örgütünün bazı iç ve dış güçlerin de yardımıyla vatanın bölünmez bütünlüğünü parçalamaya çalıştığını belirterek, “Küçücük çocukları dahi öldürecek kadar acımasız olan teröre karşı, güvenlik güçlerimiz olanca gücü ile mücadele etmektedir. Yüce Türk Milleti her zaman olduğu gibi aynı inanç ve azimle bölücü terör örgütünün tamamını yok edinceye kadar mücadelesine devam edecektir” dedi. Terörle mücadelenin bundan önce olduğu gibi bundan sonra da kararlılıkla sürdürüleceğini belirten Topoğlu, “Evladınızın mukaddes anısına sunulan bu övünç madalyasını gururla taşıyınız, çünkü Türk Milleti ilelebet payidar olmasını onlara borçludur. Vatan size minnettardır” diye konuştu.
Topoğlu’nun konuşmasının ardından Şehit Polis Memuru Dursun Demir’in madalyası eşi Aynur Demir’e, Şehit Kıdemli Üstçavuş Kadir Aydın’ın madalyası babası Ahmet Aydın’a, Şehit Polis Memuru Ozan Demirkollu’nun madalyası oğlu Oğulcan Demirkollu’ya, Şehit Onbaşı Kamil Alkan’ın madalyası babası Mehmet Alkan’a, Şehit Er Mustafa Akmansoy’un madalyası babası Veli Akmansoy’a, Şehit Polis Memuru Özkan Dönmez’in madalyası oğlu Aygün Dönmez’e, Şehit Er Ali Balıkçı’nın madalyası babası Mustafa Balıkçı’ya, Şehit Polis Memuru Ayhan Uzun’un madalyası kızı Tuğba Uzun’a, Şehit Polis Memuru İsmail Aydoğan’ın madalyası kızı Aylin Aydoğan’a, Şehit Polis Memuru İbrahim Pişkin’in madalyası oğlu Birol Pişkin’e, Şehit Polis Memuru Müslüm Sertkayalı’nın madalyası kızı Ayça Nur Sertkayalı’ya, Şehit Polis Memuru Kurtuluş Karabacak’ın madalyası annesi Melahat Karabacak’a verildi. Ayrıca gaziler Polis Memuru Hüseyin Ergün, Er Okan Karaağaç, Polis Memuru Ahmet Devrim, Polis Memuru Erdal Güntogar, Polis Memuru Serdar Mulbay, Polis Memuru Mehmet Emin Güner ve Polis Memuru Ceylan İzgi de Devlet Övünç Madalyalarını teslim aldı.

KOLTUĞUNU OĞULCAN’A VERECEK
Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Şehit Polis Memuru Ozan Demirkollu, Şehit Onbaşı Kamil Alkan’ın yakınlarına ve malül Er Okan Karaağaç’a madalyalarını verdi. Mardin’de şehit olan polis memuru Ozan  Demirkollu’nun, ilköğretim 6'ncı sınıfa giden oğlu 12 yaşındaki Oğulcan Demirkollu’ya madalyasını veren Orgeneral Kıvrıkoğlu, “Koltuğumu sana devredeceğim” diye takıldı. Oğulcan’ın askeri okula gitmek istediğini söylemesi üzerine ise “Çakı gibi asker olacaksın” dedi. Orgeneral Kıvrıkoğlu, törenin ardından şehitlerin çocuklarına birer kol saati armağan etti. Törende konuşan Vali Vekili Sait Topoğlu, “Bir takım iç ve dış güçlerin de destekleri ile gözü dönmüş bölücü terör örgütü yüce milletimizin birliğini, aziz vatanımızın bütünlüğünü parçalamaya çalışmaktadır” diyerek, “Küçücük çocukları dahi öldürecek kadar acımasız olan teröre karşı, güvenlik güçlerimiz olanca gücü ile mücadele etmektedir. Yüce Türk Milleti her zaman olduğu gibi aynı inanç ve azimle bölücü terör örgütünün tamamını yok edinceye kadar mücadelesine devam edecektir” dedi. Terörle mücadelenin bundan önce olduğu gibi bundan sonrada kararlılıkla sürdürüleceğini belirten Topoğlu, “Evladınızın mukaddes anısına sunulan bu övünç madalyasını gururla taşıyınız, çünkü Türk Milleti ilelebet payidar olmasını onlara borçludur. Vatan size minnettardır” dedi.