Gündem Babasının hayalini gerçekleştirdi! Depzemde genç Tıp fakültesini kazandı

Babasının hayalini gerçekleştirdi! Depzemde genç Tıp fakültesini kazandı

23.08.2023 - 18:28 | Son Güncellenme:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kırşehir'de AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen teşkilat toplantısına katıldı. Toplantıda, Kırıkhan'dan gelen depremzede Veli Şulan, Bakan Koca'ya, "Evimiz yıkıldı buraya geldik. Ben sizi, 2019 yılında televizyonda izlerken, aileme beğendiğimi söyledim. Oğluma dedim ki 'İmkanım yok okuyacaksın ama Fahrettin Koca Bakanım gibi bir doktor olacaksın.' Çocuk buraya geldi. Tıpı tutturdu" dedi. Fahrettin Koca da, "Ben onunla ilgileneceğim" diye konuştu.

Babasının hayalini gerçekleştirdi Depzemde genç Tıp fakültesini kazandı

Çeşitli ziyaretler için Kırşehir'e gelen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Toplantıda söz alan, Hatay'da depremde evleri yıkılan ve Kırşehir'de yaşayan Veli Şulan, oğlu Yasin Şulan'ın üniversite sınavında Tıp Fakültesini kazandığını söyledi. Baba Şulan, oğluna tıp okuyup Sağlık Bakanı Fahrettin Koca gibi doktor olması nasihatinde bulunduğunu belirtti. Baba ve oğlunu tebrik eden Bakan Koca, "Ben onunla ilgileneceğim" diye konuştu.

Haberin Devamı

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinden geldiğini anlatan depremzede Veli Şulan, "Evimiz yıkıldı buraya geldik. Ben sizi televizyonda bir bakan olarak izlerken beğendiğimi söyledim. Oğluma dedim ki 'İmkanım yok okuyacaksın ama Fahrettin Koca Bakanım gibi bir doktor olacaksın.' Çocuk buraya geldi. Tıpı tutturdu. İmkanım da yok. Fakat inşallah sizi örnek alacak. Kırşehir tıpı kazandı" ifadelerini kullandı.

Babasının hayalini gerçekleştirdi Depzemde genç Tıp fakültesini kazandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise "Nereyi kazandı? Tanışalım" cevabını verdi.

Ardından baba ve oğlu sahneye çıkarak Bakan Koca ile tanıştı. Baba Şulan, "Allah sizden razı olsun. Bu sizin örneğiniz. Kırşehir'e geldiğinizde gözünüz, kulağınız ayağınız olur. Sizin yerinizi dolduramasa da, doldurmaya çalışır inşallah. Camiye gider namazını kılar, kitabını okur gelir" derken, Bakan Koca ise "Doldurur doldurur, geçer inşallah ben ilgilenirim" dedi. Bakan Koca ve Veli Şulan arasında yaşanan bu diyalog salonda uzun süre alkışlandı.

Haberin Devamı

Babasının hayalini gerçekleştirdi Depzemde genç Tıp fakültesini kazandı

BAKAN KOCA'YA KIRŞEHİR'DE SEVGİ SELİ

Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi'nde vatandaşın taleplerini dinledikten sonra sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile bir araya gelen Bakan Koca, Kırşehir Eğitim Araştırma Hastanesi'ni de ziyaret etti. Vatandaşlarla ve sağlık çalışanlarıyla sohbet eden Koca'ya ortopedik engelli Meryem Arslantaş, "Kurban olayım sana. İyi yaşa, Allah sizi korusun. Burada dizlerime bakmıyorlar, beni götür dizlerime baktır "dedi. Bakan Koca, bakan yardımcısına Meryem Altıntaş ile ilgilenilmesi talimatını verdi. Bakan Koca, vatandaşların yoğun ilgisi nedeniyle hastaneden uzun süre çıkamadı. Bakan Koca, ardından üniversite hastanesi inşaatında incelemelerde bulunarak, gençlerle buluştu.

Babasının hayalini gerçekleştirdi Depzemde genç Tıp fakültesini kazandı

GENÇLİK BULUŞMASINA KATILDI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören hastaları ziyaretinin ardından, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Kongre Salonu'nda gerçekleştirilen 'Gençlik Buluşması' programına katıldı. Burada konuşan Bakan Koca, "Gençliğin en belirgin vasfının hayata meydan okuma hali olduğunu düşünürüm. Bazen kültürel ve toplumsal alışkanlıklarımızda şöyle bir çelişkinin su yüzüne çıktığını görürüz. Bir taraftan gençlerimizi geleceği inşa edecek, milletimizin umudu özneler olarak hayal ederiz. Diğer taraftan gençlerin ideallerine yön çizme sayılabilecek hatalara düşebiliriz. Gençlerimiz yaşamlarına yön verilmesine isyan ederler. Biz büyüklerdeki gençlerimizi kuşatan tehditlere karşı gençlerimizi koruma hissi, bazen otoriter bir baskı veya belirleme faaliyeti olarak algılanabilmektedir" dedi.

Haberin Devamı

Babasının hayalini gerçekleştirdi Depzemde genç Tıp fakültesini kazandı

'KARŞIMIZDA KÜRESEL BİR FİRMA VAR'

Programdaki gençlerden Beyza Nur Yıldız'ın, 'şu anda SMA hastalarının 2 yaşının altında almaları gereken bir ilaç var. Bu ilaç yurt dışında üretiliyor. Bu ilaçla ilgili herhangi bir gelişme var mı?' sorusunu yanıtlayan Bakan Koca, "Bu konu son derece önemli ve hassas. Biraz da istismar edilen bir konu. Karşımızda küresel bir firma var. Cümlelerimi seçerek konuşuyorum. O firma her türlü yolu deniyor. Bu ilacın etkinliği ancak erken dönemde verildiğinde mümkün olur. Kimi 3 ay kimi 6 ay olarak uygulayan ülkelerimiz var. Burada belirtiler başladıktan sonra solunum sıkıntısı başladıktan sonra bu ilacın bir etkisinin olmadığını biliyoruz. Biz bununla ilgili firmayla görüşüyoruz. Firma şu an benim söylediklerimi dahi bir strateji ile takip ediyor. Biz de diyoruz ki, 'Çocuklarımız için her şeyi yaparız' ama biz firmaya mahkum olamayız" diye konuştu.

Haberin Devamı

VATANDAŞLARLA BİR ARAYA GELDİ

Bakan Koca, Gençlik Buluşması programının ardından Terme Caddesi esnafı ziyaret etti. Esnaf ile sohbet eden Bakan Koca, vatandaşlar ile birlikte fotoğraf da çektirdi.