Gündem Baharı kutlarken kar geldi

Baharı kutlarken kar geldi

23.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Baharın müjdecisi nevruz önceki gün kutlandı ancak bazı bölgeler yolları kapatacak kadar yoğun kar yağışının etkisi altında. Bazı illerde ise sağanak yağışlar sellere neden oldu.

Baharı kutlarken kar geldi

Şırnak, Bingöl, Bitlis ve Van’da dün olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir günlük ara verildi. Bitlis, Sivas, Bingöl, Tunceli, Hakkari, Erzurum’da yoğun kar yağışı nedeniyle toplam 613 köy ve mahallenin yolu kapandı.

Haberin Devamı

Sel can aldı

Doğu illerinde etkili olan yağış can aldı. Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde Taşan dereden karşıya geçmeye çalışan 3 kadın güçlükle kurtarılırken, yanlarındaki Davut Kara (13) akıntılı suda kayboldu. AFAD ekipleri, küçük çocuğun bulunması için arama çalışması başlattı.

Baharı kutlarken kar geldi

Şırnak’ın Cizre ilçesinde önceki gün etkili olan sağanak nedeniyle cadde ve sokaklar suyla doldu, rögarlar taştı. Sağanak sırasında sele kapılan iki vatandaşın korku dolu anları da cep telefonu kamerasına yansıdı. Bir süre daha suda sürüklenen vatandaşların kendi imkanlarıyla kurtulduğu öğrenildi.

Şanlıurfa’da da Siverek-Karacadağ bölgesinde köprüden karşı tarafa geçmeye çalışan bir otomobil, taşan suya kapılarak dereye sürüklendi. Otomobilde bulunanlar çevredeki vatandaşların yardımıyla kurtulurken, otomobil sel sularına kapıldı.

Haberin Devamı

Başkent’te kar

Ankara’da önceki gün başlayan kar yağışı, dün de kentin yüksek kesimlerinde etkili oldu. Kar yağışının görüldüğü bölgelerde çatılar ve yollar beyaz örtüyle kaplandı. Kar sürprizini yaşayan iller arasında Samsun ve Bayburt da yer aldı.