Gündem Bakan konuştu, tersanelere yabancı siparişi kesildi

Bakan konuştu, tersanelere yabancı siparişi kesildi

05.09.2008 - 02:03 | Son Güncellenme:

TOBB Başkan Vekili Halim Mete, son dönemde art arda yaşanan işçi ölümleriyle gündeme gelen Tuzla Tersaneler Bölgesi için “Gerekirse kapatırız” açıklaması yapan Çalışma Bakanı Faruk Çelik’i eleştirerek, “Son 6 aydır bu tersanelere neredeyse hiç yabancı sipariş gelmedi. Bir demecin nelere yol açtığını görün” dedi.

Bakan konuştu, tersanelere yabancı siparişi kesildi

Mete, Sirkeci-Harem hattında çalışacak olan “Sadabat” adlı arabalı vapurun hizmete sokulması nedeniyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada Bakan Çelik’in “Gerekirse tersaneleri kapatırız” açıklamalarını eleştirdi.
Bölgede faaliyet gösteren Çeksan Tersanesi’nin iş alamadığı için bir süreliğine kapatıldığını belirten Mete, şunları söyledi:
“Bu gemilerin yapılmış olduğu bölgeye 10 milyar dolarlık yatırım yapıldı. Evet bazı aksaklıklar olabilir, olmamalıdır. Bunun için de tedbirler alınacaktır. O yatırımların yüzde 80’i de toprağa gömüldü. Yani ‘kalk git’ dendiği zaman gidemeyecek durumdadır.”
Tersanelerde 50 bin kişinin çalıştığını hatırlatan Mete, “Son 6 aydır bu tersanelere neredeyse hiçbir yabancı sipariş gelmedi. Yani bir ifadenin, bir demecin nelere yol açtığını bilmeniz için söylüyorum” diye konuştu.

Yazarlar