Gündem Bakan Özer: ‘Türkiye, eğitimde 20 yılda kabuğunu kırdı’

Bakan Özer: ‘Türkiye, eğitimde 20 yılda kabuğunu kırdı’

19.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin son 20 yılda eğitim reformlarının kalite ve erişilebilirlik yönünden kapsamlı şekilde değerlendirildiği OECD Türkiye Raporu, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in başkanlığında, Bakanlık bürokratları ve 81 ilin milli eğitim müdürlerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda ele alındı.

Bakan Özer: ‘Türkiye, eğitimde 20 yılda kabuğunu kırdı’

DHA - Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde dün gerçekleştirilen toplantıda konuşan Özer, OECD Türkiye Raporu’nun çok ciddi müzakerelerden geçerek hazırlandığını vurguladı.

Haberin Devamı

‘Rekabet edebiliriz’

Raporun hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür eden Özer, “Türkiye, 2011-2019 yılları arasında ilkokuldan yükseköğretime kadar eğitim kurumlarına harcanan bütçenin gayrisafi milli hasıladaki oranını en fazla artıran OECD ülkesi oldu. Bunun ötesinde bir şey söylenebilir mi? OECD ülkelerinin ortalaması yüzde 5,49’du, Türkiye’deki yüzde 6. Bunu bir cümle daha destekliyor; Türkiye’deki eğitim sistemi uluslararası krizlere çok daha dayanıklı diğer OECD ülkelerine göre. O ekonomik krizler, Kovid-19 salgınındaki krizler” dedi.

Türkiye’nin eğitimde OECD ülkeleriyle rekabet edebilir bir seviyeye çıktığını belirten Özer, bunun en önemli nedenlerinin eğitimde fırsat eşitliği için yapılan destekler ve yeni açılımlar olduğunu kaydetti. “Şu raporda görüyoruz ki, Türkiye eğitimde 20 yılda gerçekten kabuğunu kırmış ve artık OECD ülkeleriyle rekabet edebilir ve kendi eksikliklerini birisinin göstermesine gerek kalmadan kendisi görerek onları iyileştirmek için çabalayan bir eğitim sistemine sahip olmuştur” diyen Özer, “Allah’ın izniyle Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ‘Türkiye Yüzyılı’nın asıl temel noktası, itici gücü eğitim sistemi olacaktır” ifadelerini kullandı.