Gündem Bakan Tekin: Gençlerle istikbalin Türkiye'sini inşa edeceğiz

Bakan Tekin: Gençlerle istikbalin Türkiye'sini inşa edeceğiz

15.06.2023 - 18:26 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Kendi potansiyelini keşfederek kendine değer katan gençlerle istikbalin Türkiye’sini inşa edeceğiz" dedi.

Bakan Tekin: Gençlerle istikbalin Türkiyesini inşa edeceğiz

Bakan Tekin, 12 Eylül 2022'de başlayan 2022-2023 eğitim öğretim yılının 16 Haziran itibariyle son bulması sebebiyle yazılı mesaj yayımladı. Yaz tatiline giren öğrenci ve öğretmenlere iyi tatiller dileklerini ileten Bakan Tekin mesajında, "Karne alma mutluluğunu yaşayan bütün öğrencilerimizin heyecanlarını paylaşıyorum. Evlatlarımızın muvaffak olmaları, çağın gerektirdiği bilgi ve becerilerle geleceklerine yön verebilmeleri; akıl, bilim, inanç ve kültürümüzle güçlendirilmiş bir eğitim sistemi ile mümkündür. Öğrencilerimizin geleceğin dünyasında söz sahibi olması, bağımsız karar alabilmesi ve tarihin ona verdiği sorumluluk bilinciyle hareket edebilmesi için maarif, hayati öneme sahiptir. Milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, ailesine, vatanına ve milletine hizmetini önceleyen, görev ve sorumluluklarını içtenlikle benimseyen bireyleri Türkiye Yüzyılı'na yetiştirmek en temel hedefimizdir" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

'BİZİM İÇİN ÖNEMLİ OLAN SİZİN ŞAHSİYET SAHİBİ OLMANIZ'

Öğrenci, öğretmen ve velilere ayrı ayrı hitap eden Tekin, "Sevgili öğrencilerimiz, hepiniz geleceğin birer ışığısınız. Türkiye'yi yarınlara taşıyacak olan sizlersiniz. Bugün aldığınız karne sizlerin sadece bir dönemlik performansını ifade etmektedir. Bizler için asıl önemli ve değerli olan sizlerin şahsiyet sahibi bireyler olarak yetişmesidir. Sizleri yeni eğitim döneminde yenilenmiş ve hazırlanmış bir şekilde bekliyor olacağız" dedi.

Öğretmenlerle olan birlik beraberlik mesajını vurgulayan Bakan Tekin, "Yeni dönemde hep beraber bir aile ortamı oluşturma gayretini sürdüreceğiz. Birlikte kuracağımız istişare kültürü çerçevesinde yaklaşık 1.2 milyon öğretmenimizin daima destekleyicisi olacağız." değerlendirmesini yaptı.

Haberin Devamı

Bakan Tekin, velilere olan mesajında ise "En değerli varlığımız olan çocuklarımıza eğitim öğretim süreci boyunca desteklerinizi esirgemediğiniz için şükranlarımı sunuyorum. Kendi potansiyelini, becerisini, yenilikçi yönünü keşfederek duygusal ve sosyal yönden kendine değer katan, bu minvalde çaba gösteren gençlerle istikbalin Türkiye'sini inşa edeceğiz. Kadim medeniyetimiz ve tarihi mirasımız, gerçekleştireceğimiz atılımlar için her türlü imkanı sunmaktadır" ifadelerini kullandı.