Gündem Bakanlıktan CHP'li Yavuzyılmaz'ın 'teleferik' açıklamasına yalanlama

Bakanlıktan CHP'li Yavuzyılmaz'ın 'teleferik' açıklamasına yalanlama

13.04.2024 - 15:36 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz'ın teleferik kazasına ilişkin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan açıklama yapıldı.

Bakanlıktan CHPli Yavuzyılmazın teleferik açıklamasına yalanlama

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, 'Teleferiğin bakımlarını Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanmış ve sertifikalandırılmış bir şirkete yaptırılmıştır' açıklamasını yapmıştı.

Haberin Devamı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bu açıklamaların gerçeği yansıtmadığı belirtti.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "CHP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Deniz Yavuzyılmaz tarafından Antalya Konyaaltı'nda teleferik hattını taşıyan direklerden birinin devrilmesi hadisesine ilişkin yapılan açıklamada, 'Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin teleferiğin bakımlarını Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanmış ve sertifikalandırılmış bir şirkete yaptırdığı' ifade edilmiştir. Bahse konu şirketin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından teleferiğin bakımını yapmak üzere onaylanması veya sertifikalandırılması söz konusu değildir. Sayın Yavuzyılmaz'ın ifadeleri gerçeği yansıtmamaktadır" ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

Bakanlık'tan yapılan bir diğer açıklamada ise şu ifadeler yer aldı:

Sayın Deniz Yavuzyılmaz, daha önceki açıklamanızda, ‘teleferiğin bakımını yapan şirketin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylı ve sertifikalı bir şirket olduğunu’ iddia etmiştiniz.

Bu ifadelerinizi yalanlamamızın ardından paylaştığınız 16/06/2023 tarihli tutanak, daha önce açıkladığınızın aksine bakım şirketinin Bakanlığımızca onaylandığına ya da sertifikanlandırıldığına dair bir tutanak değildir.

Adından da anlaşıldığı üzere; bu tutanak, Bakanlığımızca yapılan “hizmet yeri denetim tutanağı”dır.

“Tesisat işletmecisinin” denetimine ilişkin bu tutanak, bakım yapan şirketin, Bakanlığımızca “onaylı” bir şirket olduğunu ya da “sertifikalandırıldığını” göstermez.

Sadece 16/06/2023 tarihinde tesisat işletmecisinde tutanak altına alınan dökümanlara ve personele ilişkin belgelerin varlığına dair tespitleri içerir.

Bu hizmet yeri denetim tutanağının, söz konusu teleferiğin tutanak tarihinden sonraki dönemlerde düzenli bakımlarının olması gerektiği gibi yapıldığına ilişkin bir anlam taşımadığı da açıktır.

Tekrar ifade ediyoruz ki;
bu firma, bakım faaliyetleri yapmak üzere Bakanlığımızca onaylı ya da sertifikalandırılmış bir firma değildir.

Bu firmanın Antalya Büyükşehir Belediyesince seçimi sürecinde Bakanlığımızın onayı, sertifikasyonu ya da akreditasyonu söz konusu değildir.

Haberin Devamı

Hukuka intikal etmiş üzücü bir hadise ile ilgili siyasi saikler ya da ‘korumacılık’ refleksiyle kamuoyunu yanıltma çabasından vazgeçiniz.

CHP'Lİ YAVUZYILMAZ NE DEMİŞTİ?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Teleferik sistemi ile ilgili olarak hem yıllık bakımlarını hem aylık bakımlarını aynı zamanda da haftalık bakımlarını yapmak üzere akredite olmuş, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanmış ve sertifikalandırılmış bir uzman şirkete bakım onarımları yaptırmıştır." demişti.

Yavuzyılmaz sözlerini şöyle sürdürmüştü;

Son yaptırdığı yıllık bakım 19 Şubat-4 Mart 2024 tarihleri arasındadır. Bu bakım sözleşmesi ve sonuç raporları ile birlikte tarafımızca da incelenmiş, bakım esnasında tespit edilen eksiklikler giderilmiş, bakım raporu da devreye girmiştir. Haftalık ve aylık bakımlar da yapılmıştır. Nisan ayının bakım raporu ise zaten şu anda bakımları aynı zamanda sürmekteydi, kontrolleri uzman bakım onarım şirketi tarafından yapılmaktaydı. Bu şirket 2017 yılında faaliyete geçen bu teleferik sisteminin bakım, onarımlarını da yapan 2018 yılı itibarıyla da yine ihalesi yapılıp sözleşmesi imzalanmış olan şirketle aynıdır.
Konuyla ilgili hukuki süreçler devam edecek. Raporlar sonuçları ile birlikte idari tahkikat yapan değerli yetkililerle paylaşılacaktır.”