Gündem Başkanlara ‘eşit hizmet’ taahhütnamesi şartı

Başkanlara ‘eşit hizmet’ taahhütnamesi şartı

08.03.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Grup Başkanvekili ve Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Burcu Köksal’ın, “Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi’nin kapıları DEM Parti hariç her bütün siyasi partilere açık olacak” sözleri partide kriz yarattı.

Başkanlara ‘eşit hizmet’ taahhütnamesi şartı

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - Genel Başkan Özgür Özel’in ‘dil sürçmesi’ ifadesine karşın Köksal’ın geri adım atmaması üzerine Genel Merkez’den taahhütname adımı geldi. dün Kütahya mitinginde şunları söyledi: “Dünden bugüne bir ihtiyaç daha ortaya çıktı. CHP’li belediyeler kişilerin, dini inancı, mezhebi, etnisitesi, doğduğu yer, ırkı ve yine hangi siyasi görüşe bağlı olduklarına bakılmaksızın belediye hizmetlerini eşit sunacaklarına ve belediyelerin kapılarını herkese tam olarak ardına kadar açacaklarına söz verecekler. Cuma günü eşit, hakça hizmeti kimseyi ayırmadan sunacaklarına kadar taahhütnameleri belediye başkanlarımıza gönderiyoruz.” 

Haberin Devamı

Resmi hesaptan açıklama 

CHP’nin resmi sosyal medya hesabından da, “Belediyelerimizin kapıları dün olduğu gibi bugün de herkese sonuna kadar açık olacak, tek bir yurttaşımız dahi kimlikleri nedeniyle haklarından ve kamu hizmetlerinden yoksun bırakılmayacaktır” denildi. Köksal’ın TBMM Grup Başkanvekilliği görevinden istifa etmesinin istendiği iddiası ise Genel Merkez kaynaklarınca yalanlandı. Köksal, sosyal medyadan yaptığı yeni paylaşımında da “Belediye Başkanı olduğumda belediyeyi DEM ve HÜDA-PAR ile yönetmeyeceğim. Belediyenin kapısı etnik kökeni, mezhebi ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyetine vatandaşlık bağı ile bağlı olan bu ülkeyi seven bu ülkenin birlik bütünlüğünü savunan herkese ardına kadar açık olacaktır” dedi.