Gündem BBP Lideri Destici: Sonuçlar, önümüzdeki siyasi süreci etkileyecek

BBP Lideri Destici: Sonuçlar, önümüzdeki siyasi süreci etkileyecek

31.03.2024 - 13:54 | Son Güncellenme:

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, "Bugünkü seçimler yerel seçim ama Türkiye'de biliyorsunuz siyaset hep sıcaktır. Ve dolayısıyla da buradan çıkacak sonuçlar elbette ki önümüzdeki siyasi süreci de mutlaka ama mutlaka az ya da çok etkileyecektir" dedi.

BBP Lideri Destici: Sonuçlar, önümüzdeki siyasi süreci etkileyecek

BBP Lideri Destici, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri için Başkent Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde 3169 numaralı sandıkta oy kullandı.

Haberin Devamı

Oy verme işlemlerinin ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Destici, yerel seçimlerin herkese hayırlı olmasını dileyerek, "Şu ana kadar aldığımız bilgiler seçimlerin ülkemizde sağlıklı bir şekilde işletildiğini gösteriyor. Bir demokrasi şöleni içerisinde milli iradenin tecelli edeceğine de yürekten inanıyorum. Türkiye Cumhuriyeti devleti ve Türk milleti demokrasiye inanmış, milli iradenin gücüne ziyadesiyle inanmış ve teslim olmuş bir milletimizdir. Ve seçime katılım Türkiye'de biliyorsunuz her zaman diğer Avrupa ülkeleriyle ve dünya ülkeleriyle kıyasladığımızda hep yüksek seviyede olmuştur. Bu da aziz milletimizin demokrasiye ve milli iradeye olan bağlılığından kaynaklanmıştır. Bugün de inanıyorum ki seçimlere katılım yine yüksek seviyede gerçekleşecektir. Ve milli irade yerel seçimlerde de tecelli edecektir. Tabii biz Büyük Birlik Partisi olarak biliyorsunuz Cumhur İttifakı'nın bir parçası olarak büyükşehir belediye başkanlıklarında Cumhur İttifakı'yla beraberiz. Fakat büyükşehirlerin kısmi ilçelerinde ya da diğer illerimizin önemli kısmında, ilçelerimizde, il genel meclis üyeliklerinde, belediye meclis üyeliklerinde kendi adaylarımızla seçimlere katılıyoruz. Ve ben şimdiden adaylarımıza başarılar diliyorum" dedi.

Haberin Devamı

SANDIK GÖREVLİLERİNE ÇAĞRI

Destici, teşkilatlarının bu süre içerisinde çok yorulduğunu ifade ederek, "Adaylarımızla birlikte çok çalıştılar. Hepsine de teşekkür ediyorum. Bugün inşallah bu çalışmanın, bu azmin, bu kararlılığın meyvesini de alacağımıza ben yürekten inanıyorum. Tabii ki bugünkü seçimler yerel seçim ama Türkiye'de biliyorsunuz siyaset hep sıcaktır. Ve dolayısıyla da buradan çıkacak sonuçlar elbette ki önümüzdeki siyasi süreci de mutlaka ama mutlaka az ya da çok etkileyecektir. Onun için ben inşallah milletimizin sağduyusunun galip geleceğini ve istikrarın kazanacağına yürekten inanıyorum. Sandığa giden, oy kullanan bütün vatandaşlarımıza da milli irade adına demokrasi adına şükranlarımı sunuyorum. Tabii teşkilatlarımıza çağrımız da hem oy kullanma noktasında vatandaşlarımıza öncülük etmeleri hem de sandıklar kapandıktan sonra sandık görevlisi veya müşahit olan vatandaşlarımızın, il-ilçe seçim kurullarında görevli olan arkadaşlarımızın seçimler tamamen, resmi olarak sonuçlanana kadar oradan ayrılmamaları yönünde olacaktır" ifadelerini kullandı.