Gündem Bedelli askerlikte yaş ve ücret açıklandı mı? Başbakan'dan açıklama geldi...

Bedelli askerlikte yaş ve ücret açıklandı mı? Başbakan'dan açıklama geldi...

05.07.2018 - 12:26 | Son Güncellenme:

Bedelli askerlik ile ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Anadolu Ajansı editörleri masasına konuk olan Başbakan Binali Yıldırım, bedelli askerlik ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Peki bedelli askerlikte yaş ve ücret belirlendi mi? İşte tüm ayrıntılar...

Bedelli askerlikte yaş ve ücret açıklandı mı Başbakandan açıklama geldi...

Milyonların merak ettiği bedelli askerlik konusunda yeni iddialar konuşulmaya devam ediyor. Bedelli askerlikte iki yöntem üzerinde duruluyor. Bedelli askerlik için düşünülen ilk yöntem son dönemlerde iki kez çıkarılan bir kereye mahsus bedelli askerlik. Diğer bedelli askerlik yöntemi olarak ise Profesyonel askerliğe geçiş olarak gösteriliyor. Eğer Bedelli askerlik tek sefere mashus çıkarılırsa Meclis çalışmaya başladığı andan itibaren hemen yürürlüğe konulması planlanıyor. Profesyonel askerlik için se belirtilen süre Ekim ayı olarak işaret ediliyor.

Haberin Devamı

BEDELLİ ASKERLİKTE YAŞ KAÇ?

Bedelli askerlikte yaş 26 bedel olarak ise 20 bin TL olarak belirlendiği iddia ediliyor. Diğer bir iddia ise yaş 25 bedel ise 15 bin TL olarak konuşuluyor.

BEDELLİ ASKERLİK NE ZAMAN ÇIKACAK?

Bedelli askerlikte iki seçenek yer alıyor. Hükümetin çalışmalarını sürdüğü iki seçenekten hangisi kabul edilirse Bedelli askerlik konusunda tarihte o yönde belirlenecek. Bir defaya mahsus çıkarılması halinde Bedelli askerliğin Temmuz ayı içerisinde çözümlenmesi beklenirken profesyonel askerliğe geçişin kabul görmesi halinde ise bu tarihin ekim ayına sarkması bekleniyor.

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM'DAN BEDELLİ ASKERLİK AÇIKLAMASI

Bu konu biliyorsunuz biraz olacaktı olmayacaktı başlangıçta böyle bir tereddüt oluştu ama sonra cumhurbaşkanımız açık şekilde seçimden sonra ele alacağız demişti. Ne yapacağız? Yeni hükümet açıklanacak, önündeki bir çok gündem maddesinden bir tanesi de bu olacak. Ben bunu daha önce de söyledim. Ben bedelli meselesinin üzerinde bir konu olarak görüyorum. Bedelli zaman zaman birikmeler oluyor, işte bir karar alıyorsunuz.

Haberin Devamı

Şu kadar para ver, askerlikten muaf ol diyorsunuz. Ama şu an geldiğimiz noktada 5 milyonun üzerinde askerlik çağında insan var. Bunları ya askere alacağız, ya da yakalarından düşeceğiz. Yeniler gelmese bile 16 sene sürüyor… Nasıl olacak? Adam gelecek 35-36 yaşına kadar, evlenmemiş, iş kurmamış. Ne o? Askere gidecek… Getireceğimiz çözüm, yapısal, kalıcı bir çözüm. Güvenlik zafiyeti söz konusu değil. Vatani hizmete gidenler arka, lojistikte kalıyorlar. Böyle bir sıkıntımız yok. Sıkıntı, ülkemizin en büyük kaynağı olan enerjisiyle heyecanıyla bu gençlerimizin önündeki belirsizliği ortadan kaldırmak. Yapmamız gereken bu. O yüzden bunun kapsamlı bir çalışması, tabi silahlı kuvvetlerle, savunma bakanı, genelkurmay başkanlığı, hükümet; bu konuyu birlikte ele alıp kapsamlı bir çözüm üretilecek mutlaka.