Gündem Bekçi alımı başvurusu nasıl yapılır? Bekçilik 2022 başvuru tarihleri belirlendi mi?

Bekçi alımı başvurusu nasıl yapılır? Bekçilik 2022 başvuru tarihleri belirlendi mi?

27.03.2022 - 21:21 | Son Güncellenme:

Bekçi alımı ile ilgili sorular peş peşe geliyor. Çarşı ve Mahalle Bekçiliği için başvuru yapmak isteyen ardından da sınava katılım sağlamak isteyenler için bekçi alımı son durumu haberimize ekledik. Bekçi nasıl olunur, şartları nelerdir detaylarına da haberimizde yer verdik. İşte bekçi alımı hakkında bilinmesi gerekenler...

Bekçi alımı başvurusu nasıl yapılır Bekçilik 2022 başvuru tarihleri belirlendi mi

Yıl içinde dönem dönem alımı yapılan bekçilik ile ilgili duyuru Resmi Gazete'de yayımlandı. Geçtiğimiz tarihlerde yayımlanan 3 bin bekçi alımı duyurusu bekçi olmak isteyen vatandaşları sevindirdi. Adaylar, bekçi alımı ne zaman, başvuru şartları neler araştırmasına geçti. Peki bekçi alımı kılavuzu yayımlandı mı?

Haberin Devamı

BEKÇİ ALIMI NE ZAMAN?

Bekçi alımı başvuru tarihleri henüz duyurulmadı. Yayımlanan ilanda, ''Emniyet Genel Müdürlüğünün taşra teşkilatına 3 bin çarşı ve mahalle bekçisi kadrosu ihdası yapıldı.'' ifadeleri yer aldı. Başvuru duyurusu için gözler EGM ve Polis Akademisi'ne çevrildi. Konuya ilişkin gelişme yaşandığında haberimizin içeriğinde yer vereceğiz.

BEKÇİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

En az lise veya dengi okul mezunu olmak,

En az 167 cm boyunda olmak,

Beden kitle indeksi 18 (dâhil) ile 27 (dâhil) arasında olmak.

31 yaşından gün almamış olmak

Ağır hapis veya altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas veya yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamak,

Haberin Devamı

Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak.