Gündem Heyecanlı bekleyiş... Bekçilik mülakat sonuçları açıklandı mı? Ne zaman açıklanıyor?

Heyecanlı bekleyiş... Bekçilik mülakat sonuçları açıklandı mı? Ne zaman açıklanıyor?

04.11.2019 - 15:16 | Son Güncellenme:

Binlerce bekçi adayı artık bekçilik mülakat sonuçlarının açıklanmasını istiyor. Polis Akademisi'nin resmi sitesi sık sık kontrol edilirken "Bekçilik mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak?" sorusuna cevap aranıyor.

Heyecanlı bekleyiş... Bekçilik mülakat sonuçları açıklandı mı Ne zaman açıklanıyor

Uzun bir zaman önce bekçilik mülakat sınavına giren binlerce bekçi adayı büyük bir sabırsızlık ve heyecanla sonuçların ilan edilmesini bekliyor. Polis Akademisi'nin resmi sitesinden konuya ilişkin duyuru bulamayan adaylar, "Bekçilik mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak?" sorusunu yöneltiyor. İşte detaylar...

Haberin Devamı

BEKÇİLİK MÜLAKAT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bekçilik mülakat sonuçları hakkında Polis Akademisi'nden geçilen bir duyuru yok. Mülakat sonuçlarının en geç 1 hafta içerisinde açıklanması bekleniyor.

BEKÇİLİK SÖZLÜ SINAVI

Bekçilik sözlü sınavı esnasında adaylara, genel kültür konularından hazırlanan soruların yazılı olduğu bir kart çektirilecek ve konu hakkında düşünmesi ve sunum yapması için yeterli süre verilecektir. Konu ile ilgili olarak komisyonca adaya haricen sorular da yöneltilebilecektir.

Adaylar;

a) Konu hakkındaki bilgi düzeyi,
b) Kendisinden istenileni kavraması,
c) Özgüveni,
ç) İfade etme yeteneği,
d) Beden dilini kullanma becerisi,
olmak üzere beş ayrı kritere göre ve her bir kriter (20) puan olmak üzere toplam (100) tam puan üzerinden değerlendirilecektir.

Haberin Devamı

Sözlü sınavda (100) puan üzerinden en az (70) puan alanlar başarılı sayılacaktır.

PUANLAMA NASIL YAPILACAK?

Adayların başarı sıralamasına esas giriş puanı; yazılı sınav puanının %25’i, fiziki yeterlilik sınav puanının % 25’i ve sözlü sınav puanının % 50’sinin toplamı olarak hesaplanacaktır.