Gündem Ben de ingilizce savunma yapacağım

Ben de ingilizce savunma yapacağım

21.11.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Küçük, “Yakın bir zamanda insanlar hangi dilde rahat hissediyorlarsa o dilde konuşacak. Ben İngilizce ders de verdim. İngilizce kendimi daha rahat hissederim. Bazı konuşmalarımı İngilizce yapacağım” dedi.

Ben de ingilizce savunma yapacağım

Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları yerleşkesinde İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce görülen Ergenekon davasının dünkü 264. duruşmasında söz alan davanın tutuksuz, “Odatv” davasının tutuklu sanığı Yalçın Küçük, anadilde savunma yapılmasına imkan tanıyan yasa tasarısına atıfta bulunarak, “Öyle anlıyoruz ki çok yakın bir zamanda insanlar hangi dilde rahat hissediyorlarsa o dilde konuşacaklar. Ben İngilizce ders de verdim. İngilizce kendimi daha rahat hissederim. Bazı konuşmalarımı İngilizce yapacağımı haber veriyorum” dedi.

‘Devlet aileme baksın’
Tutuklu sanıklardan PKK itirafçısı Hüseyin Yanç ise, dinlenen tanık beyanlarından kendisinin JİTEM elemanı olmadığının anlaşıldığını belirterek, “Eski bir itirafçı olduğumdan beni kurban ettiler. Askerliğim bittikten sonra hiç bir jandarma biriminde çalışmadığım gelen evraklardan ortaya çıktı. Dinlenen 13 tanık beni teyit etti. Devlete inandığım, güvendiğim için 1995’te teslim oldum. Geçmişim nedeniyle mağdur edildim. Ailem mağdur durumda. Devlet beni içeri atmışsa aileme de bakmak zorunda” dedi. Ergenekon davasında 4 yılı aşkın süredir yapılan yargılamada 31’i gizli tanık olmak üzere toplam 153 tanık dinlendi.