Gündem Beştepe'de NATO zirvesi! Erdoğan Türkiye'nin Finlandiya kararını açıklayacak

Beştepe'de NATO zirvesi! Erdoğan Türkiye'nin Finlandiya kararını açıklayacak

17.03.2023 - 14:52 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö'yü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşıladı. Finlandiya'nın NATO üyeliğinin masaya yatırılacağı zirve sonrasında iki lider ortak basın toplantısı düzenleyecek.  

Beştepede NATO zirvesi Erdoğan Türkiyenin Finlandiya kararını açıklayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö’yü resmi törenle karşıladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö’yü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin ana giriş kapısında karşıladı.

Haberin Devamı

ANA GÜNDEM NATO ÜYELİĞİ

Karşılama töreninde, 21 pare top atışı eşliğinde iki ülkenin milli marşları çalındı. Niinistö, tören kıtasını "Merhaba asker" diyerek selamladı. Heyetlerini birbirine takdim eden Erdoğan ve Niinistö, merdivende Türkiye ve Finlandiya bayrakları önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Karşılama töreninin ardından liderler, baş başa ve heyetler arası görüşmeye geçti. Görüşmede ana gündem Finlandiya'nın NATO üyeliği olacak.

ERDOĞAN TÜRKİYE'NİN KARARINI AÇIKLAYACAK

Haziran 2022'de Madrid'de imzalanan 3'lü muhtıra kapsamındaki son durum değerlendirilecek. Finlandiya’nın mutabakatta taahhüt ettiği konulara uyup uymadığı gözden geçirilecek. Liderler, görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Haberin Devamı

Beştepede NATO zirvesi Erdoğan Türkiyenin Finlandiya kararını açıklayacak

"SÖZÜMÜZÜ YERİNE GETİRECEĞİZ"

Bu haftaki AK Parti Grup Toplantısı’nın ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Erdoğan, “Haftaya Finlandiya’nın NATO üyeliği meselesi çözülür mü? Bu konu Meclise gelir mi?” sorusu üzerine “Süreç neyse o süreci işleteceğiz. İnşallah, hayırlısı. Biz üstümüze düşen görevi yapacağız, verdiğimiz sözü tutacağız. Cuma günü gelsin, Sayın Cumhurbaşkanı’yla görüşüp verdiğimiz sözün gereğini yerine getireceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

Beştepede NATO zirvesi Erdoğan Türkiyenin Finlandiya kararını açıklayacak


Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö de Türkiye’nin, Finlandiya’nın NATO üyeliği konusunda bir karara vardığını ve bu kararı bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan alacağını söylemişti.

Niinistö, sosyal medyadan yaptığı açıklamada “Türkler, bu kararın açıklandığı anda orada olabileceğimi söylediler. Ben de elbette bu daveti kabul ettim. Beyanı almak için gidiyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Beştepede NATO zirvesi Erdoğan Türkiyenin Finlandiya kararını açıklayacak