Gündem Beyaz yakalılar küçük esnaf için seferber!

Beyaz yakalılar küçük esnaf için seferber!

22.10.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Büyükşehirlerdeki yüksek katlı plazalar ile büyük şirketlerde çalışanlar, mahalle esnafına destek için kolları sıvadı. Küçük esnafı ziyaret ederek sorunlarını dinleyen beyaz yakalılar, semt esnafının müşterilerini artırabilmek için proje geliştiriyor

Beyaz yakalılar küçük esnaf için seferber

‘Plaza çalışanı’ olarak bilinen 150’den fazla genç bir araya gelerek, zor durumdaki esnafa yardım etmek için ‘Beyazyakalılarbişiyapsa’ adlı bir grup kurdu. Büyükşehirlerde hızla sayıları artan AVM’ler ile süpermarketlerin mahalle aralarında faaliyet gösteren küçük esnafı zor durumda bırakmasından yakınan grup, ayakta kalma mücadelesi veren esnafa destek olmak için harekete geçti.
Kaybolmaya yüz tutmuş ürün ve lezzetleri yeniden canlandırmak ve sokak aralarında kaldığı için kaybolmaya başlayan meslekleri sürdüren esnafı hatırlatmak isteyen beyaz yakalılar, Cağaloğlu’nda matbaacıları, Cibali’de kasapları, Samatya’da bakkalları, Sarıyer’de manavları, Kurtuluş’ta da muhallebicileri gezdi. Endüstriyelleşmeyle birlikte zor günler yaşayan Üsküdar’daki yorgancıları ziyaret eden beyaz yakalılar, sorunlara çözüm için bazı projeler geliştirdi.

Toplu alış veriş turları
Bu projelerin arasında yakın zamanda hayata geçecek olanı ise, GSM operatörlerinin de yardımıyla bölgedeki nüfusu küçük esnafa yönlendirecek mesajların gönderilmesi projesi. Bir diğer proje ise, semt esnafına yönelik toplu alışveriş turları.
Küçük esnafın sorunlarını ve beklentilerini dinleyen beyaz yakalılar grubundan Yusuf Özer, “Artık kapısından çok girmediğimiz esnaflarımızı daha çok insan bilsin ve onlar orada hep var olsun diye çalışıyoruz. 150 kişinin yer aldığı ‘Beyazyakalılarbişiyapsa’ adlı oluşumumuz esnafın temel sıkıntısını öğrenmek için gidip esnafla temasa geçti. Esnafın bilinirliğini artırmak için projeler hazırlıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Beyaz yakalılar küçük esnaf için seferber

Engelli projesi de çok yakında...

Beyaz yakalılar grubunun engelliler için de proje hazırlığı içinde olduğunu kaydeden Özer, “‘İstanbul Hepimizin’ projesini hayata geçirmeye hazırlanıyoruz. İstanbul’da engellilerin evlerinden çıktıklarında nerelerde rahat dolaşabileceklerini, hangi toplu taşım araçlarını kullanabileceklerini bulabilecekleri bir rehber hazırlığındayız. Biz plaza çalışanıyız ama çevremize karşı duyarsız kalmamamız gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu.