Gündem BİLSEM sonuçları 2020 açıklandı mı? BİLSEM sonucu sorgulama ekranı

BİLSEM sonuçları 2020 açıklandı mı? BİLSEM sonucu sorgulama ekranı

14.05.2020 - 10:03 | Son Güncellenme:

BİLSEM sonuçları için meraklı arayış devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 4 Ocak - 19 Nisan tarihleri arasında uygulanan BİLSEM sınavlarının sonuçları için sabırsızlık yaşanıyor. Peki BİLSEM sonuçları 2020 açıklandı mı? İşte BİLSEM sonucu sorgulama ekranı...

BİLSEM sonuçları 2020 açıklandı mı BİLSEM sonucu sorgulama ekranı

Bilsem, Bilim ve Sanat Eğitim Merkezlerinin kısaltılmış ismidir. İlkokullarda sınavla tespit edilen özel yetenekli öğrencilerin örgün eğitim kurumlarındaki eğitimlerini aksatmayacak şekilde bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını sağlamak ve sahip oldukları kapasitelerini geliştirerek üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla devlete bağlı olarak açılmış olan özel eğitim kurumlarıdır.

Haberin Devamı

BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

BİLSEM sonuçları normal şartlarda 22 Nisan 2020 tarihinde açıklanacaktı. Fakat ülkemizde yaşanan corona virüs salgını nedeniyle bu tarih ertelendi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ise henüz BİLSEM sonuçlarına dair herhangi bir duyuru yapılmadı. BİLSEM sonuçları açıklandığında haberimizin içeriğinden bilgi alabilirsiniz.

BİLSEM SINAV SONUCU SORGULAMA EKRANI

BİLSEM SINAVLARI NASIL OLUYOR?

Bilim ve sanat merkezleri öğrenci tanılama ve yerleştirme işlemlerinin ilk aşaması olan grup tarama uygulaması, 1. 2. ve 3. sınıf seviyelerinde tablet bilgisayarlarla yapılacaktır. Uygulamada soruların cevaplanma şeklini anlatan 3 adet animasyon ve 3 adet alıştırma bulunmaktadır. Her soruyu belirli bir süre içinde cevaplamanız gerekmektedir. Sürenin son 10 saniyesi sağ üst köşede gösterilecek ve süre azalarak bitecektir. Süre bitiminde cevap verilmez ise sonraki soruya otomatik olarak geçilecektir.

Haberin Devamı

Animasyonlar ve sorular grup tarama sorularının benzeri veya kapsadığı konular değildir. Uygulama sadece grup tarama sistemindeki ekran görüntüleri hakkında bilgilendirme ve cevaplamada pratiklik kazandırma amaçlanmaktadır.