Gündem Bingöl’de polise pusu: 8 şehit

Bingöl’de polise pusu: 8 şehit

17.09.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde polisleri taşıyan midibüsün geçişi sırasında PKK’lılar tarafından yola döşenen patlayıcı uzaktan kumandayla patlatıldı. 8 polis şehit olurken, 9 polis de yaralandı

Bingöl’de polise pusu: 8 şehit

Karlıova ilçesine önceki gün gerçekleştirilen KCK operasyonu nedeniyle takviye olarak giden Bingöl Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görevli polisler, dün saat 09.30 sıralarında dönüş için yola çıktı.
Polisleri taşıyan sivil plaka takılı midibüs saat 10.15’te Karlıova’ya 25 kilometre uzaklıktaki Hacılar köyü yakınlarına geldiği sırada, PKK’lılar daha önceden karayolundaki menfeze yerleştirdikleri patlayıcıyı uzaktan kumandayla infilak ettirdi.

3’ünün durumu ağır
Kulakları sağır eden patlamayla birlikte minibüs havaya uçtu. Midibüsteki polislerden Gökhan Kuzu, Fatih Celayir, Cuma Mercimek, Samet Kırcalı, Ümit Yıldırım, Murat Toprak, Osman Küçükdilan ve Şeyhmus Karakut şehit oldu. Yaralanan 9 polisten Bingöl Devlet Hastanesi’nde tedavi gören 3’ünün hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi. Patlamada şarapnel isabet etmesi sonucu yaralanan Nur Zelal İslamoğlu adlı kızın da Bingöl Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındığı öğrenildi. Patlamada şarapnel isabet etmesi sonucu yaralanan 8 yaşındaki Nur Zelal İslamoğlu adlı kız çocuğu ra tedavi altına alındı.

Hastaneye koştular
Olayın duyulması üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Ambulanslarla Bingöl’deki hastanelere kaldırılan yaralı polisler için acil kan anonsları yapıldı. Başta polisler olmak üzere çok sayıda kişi kan vermek için hastanelere koştu. Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin yakalanması için güvenlik güçleri bölgede geniş çaplı operasyon başlattı. Hacılar köyü yakınlarındaki ormanlık alanda Jandarma Özel Harekat Timleri ile geçici köy korucularının birlikte düzenlediği operasyonda, saldırıyı gerçekleştiren PKK’lılara yardım ettikleri değerlendirilen 3 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

İkinci araçtakiler kurtuldu
Karlıova’dan Bingöl’e çevik kuvvet ekiplerinin iki midibüsle döndükleri belirtildi. PKK’lıların bombayı patlamasında öndeki midibüs hedef olurken, arkadan gelen diğer araçtaki personel yara almadan kurtuldu.

100
PKK’lıların yaklaşık 100 kilogram patlayıcı kullandığı belirlendi. Tahrip güçü çok yüksek bombanın infilak ettirildiği karayolunda 8-10 metre genişliği ve 3 metre derinliğinde çukur oluştu.

9 BDP’Lİ TUTUKLANDI
Karlıova’da düzenlenen KCK operasyonunda gözaltına alınan ve aralarında Belediye Başkan Vekili BDP’li Selim Yıldırım’ın da bulunduğu 27 kişi adliyeye sevkedildi. Sorgulamalarının ardından Yıldırım ve 2 belediye meclis üyesinin de aralarında bulunduğu 9 kişi tutuklandı.

Haberin Devamı

Acı tesadüf
2 yıllık polis memuru Osman Küçükdillan’ın Şehit polis Küçükdillan baba evi dün son yolculuğuna uğurlanan Afyonkarahisar’daki patlamada şehit olan er Abdullah Tokgöz ile aynı sitedeydi. Tokgöz’ün cenaze törenine katılanlar da, törenin ardından Şehit polisin baba evine gelerek taziyede bulundu.

Nişan yapacaktı
Şehit polis memuru Elazığlı Fatih Celayir’in baba evine ateş düştü. Elazığ’ın Ataşehir Mahallesi Orcikli Sokak üzerinde oturan baba Mehmet Celayir ile yakınları, Bingöl’e gitti. Şehit Fatih Celayir’in 15 gün sonra Ebru Şen ile nişanlanacağı öğrenildi.

Bingöl’de polise pusu: 8 şehit

8 yaşındaki Nur Zelal İslamoğlu’da patlamada ayağından yaralandı.

Bingöl’de polise pusu: 8 şehit

Yeni evliydi
Polis memuru Hataylı Cuma Mercimek’in 4 yıllık polis memuru olduğu ve 2 ay önce evlendiği öğrenildi. Yakınları Mercimek’in eşi Mehtap Mercimek’i görev yeri Bingöl’e götürdüğünü söyledi.