Gündem 'Bu kurşun mu bizi korkutacak?'

'Bu kurşun mu bizi korkutacak?'

06.04.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Kürsüye mermi kovanları ile çıkan Akşener, “Bunca tehdide direndikten sonra şimdi bizi bu kurşun mu korkutacak, bu kurşun mu öldürecek. Gaffar Okkanlar, Uğur Mumcular, öldü mü?” diyerek elindekileri yere fırlattı.

Bu kurşun mu bizi korkutacak

ANKARA Milliyet - İYİ Parti lideri Meral Akşener, dün parti grubunda konuştu. Akşener konuşmasında partisinin İstanbul İl Başkanlığı’na kurşun isabet etmesinin ardından başlayan tartışmalar üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sert eleştirilerde bulundu. Toplantıda ANAP’lı eski bakanlardan Lütfullah Kayalar’ın partiye katılımı da gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Kürsüye elinde mermi kovanları ile çıkan Akşener özetle şu mesajları verdi:

SİNAN ATEŞ CİNAYETİ: Hukuka, keyfine göre, yön veren, kendi çıkarları için zalime boyun eğen, başkentin göbeğindeki alçak bir cinayetin gerçek faillerini bulmaktan bile aciz bir iktidar tarafından yönetiliyoruz. Sinan Ateş’in katillerine göz yuman, zalim bir iktidar. Neydin, ne oldun Recep Bey? ‘Cesaretin sembolüyüm’ diye geldin; giderayak, esaretin sembolü oldun. ‘Milletin adamıyım’ diye geldin; giderayak, mafyaların, simsarların, kuklası oldun. Merak etmeyin Sinan Ateş’in kanını, yerde bırakmayacağız.

Bu kurşun mu bizi korkutacak

BTK DÜZENLEMESİ: Seçimlere 39 gün kala BTK, yeni bir sosyal medya düzenlemesini yürürlüğe aldı. Artık sosyal medya platformları, kişisel bilgileri adli makamlara iletmekle yükümlü olacak. Herhangi bir yargı kararı olmadan iletecek. Gerçek enflasyon verilerini inceleyen EN-AG ‘yanıltıcı bilgi yaymaktan’ susturulacak. ‘Kızılay’ın çadır satışını’ haber yapanlar ve yayanlar, ‘devlet sırrını açığa çıkardı’ diye susturulacak.

Haberin Devamı

HİÇ KUSURA BAKMA: Arkadaş bizi, Cudi’ye, Gabar’a gömecekmiş. Bak Recep Bey, Cudi ve Gabar, senin için vatan olmayabilir. Ama bizim için, Rize, Kocaeli ne kadar vatan toprağıysa, Cudi ve Gabar da o kadar vatan toprağıdır. Neymiş? Kiminle uğraşacağımı, çok iyi bilecekmişim. Kendisini benimle uğraştırmayacakmışım. Ben kiminle uğraşacağımı çok iyi bilirim. Ben, kul hakkı yiyenlerle, milletine yalan söyleyenle uğraşırım. Hiç kusura bakma uğraşmaya devam edeceğim.

ÇOK BEKLERSİN: Recep Bey’in tehdidinin yansımasını, hemen ertesi gün gördük. İstanbul İl Başkanlığımıza, silahlı saldırı yapıldı. Neymiş, inşaat bekçisi bir kardeşimiz, hırsız kovalıyormuş. Hırsızları kaçırmak için havaya ateş etmiş. Ateş edilen yerden, bina girişinin vurulma ihtimali, fizik ve geometri kurallarına göre imkansız. Recep Bey çıkmış, benden özür bekliyormuş. Hadi oradan çok beklersin. Bulunduğumuz konuma çiçek bahçelerinden geçerek gelmedik. Bunca tehdide direndikten sonra şimdi bizi bu kurşun mu korkutacak, bu kurşun mu öldürecek? Gaffar Okkanlar, Uğur Mumcular, öldü mü? Bu millet 15 Mayıs sabahı, 21 yıldır, kendine biçilen deli gömleğini, yırtıp atacak.

Haberin Devamı

Sinan Ateş’in eşiyle görüştü

Akşener, Ankara’da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’le görüştü. İYİ Parti’den yapılan açıklamaya göre, Akşener Ayşe Ateş’le parti genel merkezinde bir araya geldi. Görüşme, basına kapalı gerçekleşti.

Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’la da dün partisinin genel merkezinde bir araya geldi. l ANKARA Milliyet