Gündem Bugün okullar tatil mi? İşte kar tatili olan il ve ilçeler (22 Aralık 2016)

Bugün okullar tatil mi? İşte kar tatili olan il ve ilçeler (22 Aralık 2016)

21.12.2016 - 01:42 | Son Güncellenme:

Bugün okullar tatil mi sorusu öğrenciler tarafından oldukça merak ediliyor. Etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle bazı illerde okullar bugün tatil edildi. İşte bugün okulların tatil olduğu il ve ilçeler...

Bugün okullar tatil mi İşte kar tatili olan il ve ilçeler (22 Aralık 2016)

Bugün okullar tatil mi sorusu oldukça merak ediliyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle bugün bazı il ve ilçelerde okullar tatil edilmişti. İşte bugün okulların tatil olduğu il ve ilçeler.

Haberin Devamı

BUGÜN OKULLARIN TATİL OLDUĞU İL VE İLÇELER

KONYA

KONYA'da yoğun kar yağışı nedeniyle 9 ilçede daha okulların bugün tatil edilmesi kararı alındı.

Konya'da dün gece başlayan ve gün boyunca aralıklarla devam eden yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Konya Valiliği tarafından, kar yağışı nedeniyle Seydişehir, Beyşehir, Akşehir, Karapınar, Hüyük, Yalıhüyük, Emirgazi, Ahırlı ve Derebucak ilçelerinde eğitime bugün ara verileceği açıklandı.

KİLİS

Kilis'te yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün daha ara verildi. Vali İsmail Çataklı, yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle okulların tatil edildiğini bildirdi.

Çataklı, gece başlayan kar yağışının devam etmesi nedeniyle ilkokul, ortaokul ve liseler ile özel okullarda eğitime bugün de ara verildiğini duyurdu.

Haberin Devamı

MERSİN

Mersin'in Mut ilçesinde, yoğun kar nedeniyle ilk, orta, lise ve dengi tüm okullarda eğitime 1 gün ara verildi. Mut Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, etkisini sürdüren yağışın özellikle ulaşımda aksamalara yol açtığı belirtildi.

Açıklamada, mağduriyet yaşanmaması amacıyla ilk, orta, lise ve dengi tüm okullarda eğitime bugün verildiği kaydedildi

ANTALYA

Alanya ilçesinde kar yağışı ve kötü hava koşulları nedeniyle 5 okulda eğitime bir gün ara verilecek. Antalya'nın Alanya ilçesinde kar yağışı ve kötü hava koşulları nedeniyle taşımalı eğitimin yapıldığı 5 okul bir gün tatil edildi.

İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Er, AA muhabirine yaptığı açıklamada, farklı 5 bölgedeki okulda eğitime kar molası verildiğini söyledi.

Er, öğrenci, veli ve servis araçlarının olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi için bir günlük tatil kararı aldıklarını belirterek, "Mahmutseydi Hamdullah Emin Paşa İlkokulu ve ortaokulu, Güzelbağ İlkokulu ve ortaokulu, Kestel Akdeniz İlkokulu ve ortaokulu ve Dereköy İlkokulu ve ortaokulu, Tırılar İlkokulu ve ortaokulu, 22 Aralık Perşembe günü, bir günlüğüne tatil olacak." ifadelerini kullandı.

NİĞDE

Niğde'de yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle il merkezi ve bazı ilçelerde eğitime bugün ara verildi.

Haberin Devamı

Niğde Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle merkez ile Çiftlik, Çamardı ve Ulukışla ilçelerinde tüm okulların bugün tatil edildiği bildirildi.

Öte yandan kentte dün sabah başlayan kar yağışı, aralıklara etkisini sürdürüyor.

ADIYAMAN

Adıyaman merkez ile Gölbaşı, Çelikhan, Sincik, Gerger ve Besni ilçelerindeki okulların bazılarında kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verileceği bildirildi.

Valilikten konuya ilişkin yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İlimizde etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Adıyaman merkeze bağlı Yazıbaşı, Şerefli, Kaşköy, Kuyucak, Yukarıkuşakkaya, Koçali, Kömür ve Yaylakonak beldeleri, Pınaryayla, Kayatepe, Çemberlitaş, Zey, Tekpınar ve Atakent köyü ile Gölbaşı ve Çelikhan ilçelerimizde taşıma merkezleri ve köyleri ile Sincik, Gerger ve Besni ilçelerimizde ilk ve orta dereceli okullar 22 Aralık Perşembe günü bir gün süreyle tatil edilmiştir."

HATAY

Belen, Yayladağı, Altınözü ve Hassa ilçelerinin tamamında, Antakya, Defne ve Samandağı ilçelerinde ise taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda bugün eğitime ara verilecek. Hatay'da kar yağışı nedeniyle 4 ilçenin tüm okullarıyla yüksek kesimlerde taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda bugün eğitime ara verilecek.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, kar yağışının etkili olduğu Hatay'ın Belen, Yayladağı, Altınözü ve Hassa ilçelerindeki ilkokul, ortaokul, lise ve dengi okularda bugün eğitim ve öğretim yapılmayacak.

Antakya, Defne ve Samandağı ilçelerindeki yüksek kesimlerde bulunan mahallelerde ise taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda da bugün eğitime ara verilecek.

KARAMAN

KARAMAN'da yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bugün öğle saatinden itibaren ve bugün ara verildi.

Karaman'da yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Yüksek kesimlerde kar kalığı 50 santimetreye kadar ulaştı. Kar ve tipi nedeniyle Karaman- Mersin karayolu ulaşıma kapandı. Karaman Valiliği tarafından, yoğun kar yağışı nedeniyle bugün öğle saatinden itibaren ve bugün eğitime ara verildi. Meteoroloji verilerine kar yağışının pazar gününe kadar devam edeceği ve hava sıcaklığında gündüzleri eksi 4, geceleri de eksi 8'lere ulaşacağı belirtildi.

Haberin Devamı

KAHRAMANMARAŞ

KAHRAMANMARAŞ'ta, dün akşam başlayan kar yağışı kentte günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Kar nedeniyle merkez ve bazı ilçelerde okullar tatil, uçak seferleri de iptal edildi.

Dün akşamdan itibaren yağmaya başlayan kar, sabah saatlerinden itibaren etkisini artırarak devam etti. Kent merkezinde metrekareye 2.6 kilo kar düştüğü belirtilen kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve Ekinözü'nde okullar tatil edildi. Pazarcık ilçesinde de kar yağışı nedeniyle eğitime 3 gün süreyle ara verildi.

Öte yandan kar yağışının ardından Kahramanmaraş-İstanbul ve Kahramanmaraş-Ankara seferleri de karşılıklı olarak iptal edildi.