Gündem Camide dehşet saçtı

Camide dehşet saçtı

17.08.2012 - 16:48 | Son Güncellenme:

SİVAS’ın Suşehri İlçesi’nde cuma namazı sırasında camide çıkan alacak verecek tartışmasında Umut K., tabancayla Bayram Yıldırım’ı öldürdü, yanında bulunan 5 kişiyi ise yaraladı.

Camide dehşet saçtı

Olay ilçe merkezine 12 kilometre mesafedeki Beydeğirmeni Köyü’nde meydana geldi. Köylüler cuma namazı için camiye gitti. Cuma namazı başlamadan önce camide Umut K. ile daha önce aralarında alacak verecek meselesi bulunan Bayram Yıldırım arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında tabancasını çıkaran Umut K., camide bulunan Bayram Yıldırım’a doğru ateş etti. Tabancadan çıkan kurşunlar Bayram Yıldırım ile çevresinde bulunan Şemsettin Yıldırım, Bahattin Keskin, Fatih Öztürk, Halit Akyol ve Veysel Ertürk’e isabet etti.

Haberin Devamı

Yaralılardan durumu ağır olan Bayram Yıldırım, ambulansla kaldırıldığı Suşehri Devlet Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. Diğer yaralılardan Şemsettin Yıldırım, Bahattin Keskin, Fatih Öztürk ve Halit Akyol ilk müdahalelelerin ardından ambulansla Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edilerek tedaviye alındı. Ayağından yaralanan Veysel Ertürk’ün ise Suşehri’de tedavisinin sürdüğü belirtildi. Haberin duyulmasıyla birlikte ölen ve yaralıların da yakınları hastaneye akın etti. Olay sonrasında camiden kaçan saldırgan Umut K. silahıyla birlikte jandarma ekiplerine teslim oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

KÖYLÜLER: NAMAZ SIRASINDA VURDU

Suşehri İlçesi Beydeğirmeni Köyü’nde cuma namazı sırasında camideki saldırıyı gerçekleştirilen kişinin Umut K. olduğu belirlendi. 42 yaşında olduğu belirlenen saldırgan Umut K.’nın camideki silahlı saldırıyı namaz kılındığı sırada gerçekleştirdiği belirtildi. O sırada camide bulunan köylülerden Rafet Şahin, cemaatin sünnet kılmak için ayağa kaltığı sırada silahın ateşlendiğini duyduğunu, o sırada birinin ’Herkes yere yatsın’ diye bağırdığını dile getirdi. Camide büyük bir panik yaşandığını belirten Şahin saldırganın ise caminin penceresinden atlayarak kaçtığını anlattı.

Haberin Devamı

Saldırgan Umut K.’nın camide ilk önce husumetli olduğu 53 yaşındaki Bayram Yıldırım’a ateş ettiği, ardından rastgele tetiğe basarak etrafındakileri de yaraladığı kaydedildi. Olayda yaralananlar 60 yaşındaki Şemsettin Yıldırım, 59 yaşındaki Bahtiyar Keskin, 14 yaşındaki Fatih Öztürk ve 60 yaşındaki Halit Akyol, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edilerek tedaviye alınırken, 56 yaşındaki Veysel Ertürk’ün ise ilçe devlet hastanedeki tedavisi sürüyor.