Gündem Çankaya için güçler savaşı yaşanıyor

Çankaya için güçler savaşı yaşanıyor

23.01.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

CHP’de Antalya ve Muğla adaylarının bu hafta PM toplantısında netleştirilmesi bekleniyor. İzmir ve Ankara’nın Çankaya ilçesinin adayları şubatta açıklanacak. Çankaya’da parti içinde tam bir güçler savaşı yaşanıyor.

Çankaya için güçler savaşı yaşanıyor

Mehtap Gökdemir - CHP lideri Özgür Özel 26 Ocak Cuma günü saat 13.00’de Merkez Yönetim Kurulu’nu (MYK) toplayacak. Özel’in MYK’nın ardından Parti Meclisi (PM)  toplantısına başkanlık etmesi planlanıyor. Parti’nin kalesi gözüyle bakılan İzmir ve Ankara’nın Çankaya ilçesinin bu PM’de de gündemde olmayacağı, İzmir ve Çankaya adaylarının şubat başında yapılacak PM’de belli olacağı ifade ediliyor. Kulislerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Genel Sekreter Selin Sayek Böke, Bornova eski Belediye Başkanı Olgun Atila, Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ve Buğra Gökce’nin adı dillendirilirken, mevcut başkan Tunç Soyer’in de hala adaylık olasılığının bulunduğu belirtiliyor.

Haberin Devamı

Çankaya’da ise parti içinde tam bir güçler savaşı yaşanıyor. Kulislerde “Çankaya’yı alan Ankara siyasetini belirler. Güçler dengesi savaşı var. Bu nedenle önemli. Politik gücü var. İçeride kavga büyük. İbre şu an kimseye dönmüyor” görüşü dillendiriliyor.

Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftci, PM üyesi Hüseyin Can Güner, Bekir Ödemiş, Devrim Bora Özüdoğru’nun olası adaylar olarak adı geçen kulislerde,  yarıştan mevcut başkan Alper Taşdelen’in sıyrılabileceği de konuşuluyor.

AYAYDIN DENGEYİ DEĞİŞTİRDİ

PM’de Antalya ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının açıklanması bekleniyor. Antalya için mevcut başkan Muhittin Böcek ile Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın adı geçiyor. Muğla’da ise yeni bir anket yapıldığı, her şeyin sil baştan ele alındığı ifade ediliyor. Aydın Ayaydın’ın AK Parti’nin adayı olmasının ardından Muğla’nın yeniden gözden geçirildiği, olası adayları Ayaydın ile karşılaştıran yeni anket yaptırıldığı dile getiriliyor.

Haberin Devamı

‘KAMER AĞABEYİN YOLUNDAN AYRILMAYIN’

CHP’de 7 dönem Tunceli milletvekilliği yapan ve 8 yıl önce pankreas kanseri nedeniyle hayatını kaybeden Kamer Genç, Tunceli’de mezarı başında anıldı. CHP lideri Özel, “Sakın Kamer ağabeyin yolundan ayrılmayın. Onun yolu doğruluk, dürüstlük yoludur. ‘Kemal Bey’e vefalı olun’ diyorlar. Benim anladığım vefa şu, bir genel başkana, önceki genel başkana vefa, partisini iktidar yaparak olur. Partisini Tunceli’de ve Türkiye’de iktidar yapacağız” dedi.

CHP LİDERİ ÖZEL’DEN DEMİRTAŞ AÇIKLAMASI

CHP lideri Özel, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’ın İstanbul Büyükşehir Başkanı adayı olacağı iddialarıyla ilgili “Ne diyorlardı: ‘CHP, ‘DEM’leniyor, DEM Parti ile kapalı kapılar ardında iş birliği yapıyor.’ Oysa Başak Hanım’ın açıklamalarından ortaya çıktı ki kamuoyunun bilmediği hiçbir şey yok. Biz de bütün kamuoyuyla birlikte dinledik ve bu açıklamasından herkesle birlikte haberdar olduk” dedi.

Çankaya için güçler savaşı yaşanıyor

KILIÇDAROĞLU İLE KRİTİK BULUŞMA

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün akşam Çankaya Belediyesi Ahlatlıbel Tesisleri’nde yemekte buluştu. Parti kulislerinde “Görüşme talebi Özgür Özel’den geldi. Yerel seçimlerle ilgili Kemal Bey’in düşüncelerini alacak. Çünkü çok sıkıştı. Aday belirleme sürecinde Ekrem İmamoğlu ile işler çok yerinde gitmiyor ki sürekli aday belirlemeleri erteleniyor. Gruptaki seçimi de kaybetti. Dolayısıyla Kemal Bey ile görüşüp onun desteklerini ve görüşünü almaya ihtiyaç duydu” yorumları yapıldı. Edinilen bilgiye göre görüşme öncesi Kılıçdaroğlu da kurmaylarına “Bilmiyorum ne konuşacak” dedi.