Gündem Çevre hikâyeleri okuyucuyla buluşuyor

Çevre hikâyeleri okuyucuyla buluşuyor

01.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde hazırlanan ve 28 çevre gönüllüsünün ilham veren hikâyelerinin yer aldığı “Dünya Ortak Evimiz” kitabının tanıtımı bugün yapılacak. Türkiye ve farklı ülkelerden birçok ünlü isim ve çevreci girişimleriyle farkındalık oluşturmuş yazar, sporcu, sanatçı, şef, ulusal ve uluslararası sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Emine Erdoğan’ın öncülüğünde “Dünya Ortak Evimiz” adıyla yayımlanacak kitap için çevreye ilişkin yaşam tecrübelerini kaleme aldı.

Çevre hikâyeleri okuyucuyla buluşuyor

ANKARA İHA - İnsanlığı yaşanabilir bir dünya için harekete geçmeye davet eden isimler, hikâyelerinde deniz ve okyanusların temizliğinden yaban hayatının korunmasına, sürdürülebilir modadan atıksız mutfak kültürüne kadar pek çok farklı konuya dikkati çekti. Kişisel çevrecilik hikâyesini, kitabın “Ağacın Hikayesi Böyle Bitmesin” bölümünde aktaran Emine Erdoğan, doğa ile iç içe geçirdiği çocukluğunun bugünkü çevre duyarlılığına dönüşme sürecini anlattı.

Haberin Devamı

“Dünya Ortak Evimiz” kitabının tanıtımı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Devlet Konukevi bahçesinde, İklim Elçisi gençlerin de katılımıyla bugün yapılacak. Kitap aynı gün Turkuvaz Yayınlarından satışa çıkacak. Kitabın tüm geliri, Ormancılığı Geliştirme ve Orman Yangınları İle Mücadele Hizmetlerini Destekleme Vakfı’nın (OGEM-VAK) kitap için özel oluşturacağı “Yanan Ormanları Yeniden Ağaçlandırma Fonu”na bağışlanacak.

Emine Erdoğan’ın çevre çalışmalarına ilham veren bireysel hikâyesini ilk kez kaleme aldığı kitapta yazıları olan isimler arasında, BM HABİTAT Başkanı Maimunah Mohd Sharif, UNDP Temsilcisi Claudio Tomasi, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı ve İklim Başmüzakerecisi Mehmet Emin Birpinar, Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) Türkiye Genel Müdürü Aslı Pasinli, TEMA Vakfı Başkanı Deniz Ataç, TURMEPA Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Kaptanoğlu, Akdeniz Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Kızılkaya, milli sporcu serbest dalgıç Şahika Ercümen ve sanatçı Nil Karaibrahimgil gibi isimler bulunuyor.