Gündem CHP Hatay’da seçimin iptalini istedi

CHP Hatay’da seçimin iptalini istedi

08.04.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dün MYK ve PM üyeleri, ABB Başkanı Mansur Yavaş ve ilçe belediye başkanları ile birlikte Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) geldi. Parti heyeti YSK Başkanı Ahmet Yeni ile görüştü.

CHP Hatay’da seçimin iptalini istedi

MEHTAP GÖKDEMİR/ANKARA- Yener’e, CHP’nin Hatay ile ilgili gerekçelendirilmiş itiraz ve taleplerini içeren 86 sayfalık başvuru sunuldu. Ardından bina önünde açıklama yapıldı. Özel ses telleriyle ilgili bir operasyon geçirdiği için açıklamaları Genel Sekreter Selin Sayek Böke ile Genel Başkan Yardımcıları Gül Çiftci Binici ve Gökçe Gökçen yaptı.

Haberin Devamı

Böke, “38 bin 900 geçersiz oy var. Bunların ne olduğunu bilmemiz mümkün değil. Bu nedenle yeniden sayım talebimiz var” ifadesini kullandı. Binici de “3 bin 389 ölü seçmen bulunmaktadır. 20 sandıkta, sandık kurulu başkanları polis ve zabıtadan oluşmaktadır. Yani kanunun aksine bir sandık kurulu oluşumu söz konusudur” dedi. Böke partilileri bugün için de YSK’ya davet etti ve Lütfü Savaş’ın da Ankara’ya geleceğini açıkladı.

Gözlüğü bırakabilir

Ses tellerinden ameliyat olan Özel, bayram tatili arasında da göz muayenesinden geçecek. Özel’in uygulanacak tedaviyle gözlükleri bırakabileceği ifade ediliyor.

CHP Genel Başkanı Özel ses telleriyle ilgili bir operasyon geçirdiği için açıklamaları Genel Sekreter Böke ile Genel Başkan Yardımcıları Binici ve Gökçen yaptı. Özel ve kurmayları, daha sonra YSK’nın yanındaki parkta bekleyen vatandaşların yanına gitti.