Gündem CHP Lideri Özel: Geçmişte birlikte olduklarımızı rakip çıkardılar

CHP Lideri Özel: Geçmişte birlikte olduklarımızı rakip çıkardılar

17.02.2024 - 19:00 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde bir açılışta konuştu. Özel "Karşımıza, geçmişte birlikte olduğumuz rakipler çıkardılar" dedi.

CHP Lideri Özel: Geçmişte birlikte olduklarımızı rakip çıkardılar

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Eleştirmeyeceğim, saygı duyacağım gerekçelerle birlikte olma taleplerimiz reddedildi ve maalesef pek çok yerde karşımıza geçmiş dönemlerde birlikte olduğumuz siyasi partiler, rakipler çıkardılar. Oysa bu seçim ya Recep Tayyip Erdoğan'ın adayları ya mevcut belediye başkanlarımız ya da iddialı adaylarımız tarafından kazanılabilir" dedi.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Özel, Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde Pir Sultan Abdal Cemevi'nin açılışına katıldı. Özel'e, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da eşlik etti. Cengiz Özkan, Tolga Sağ ve Mercan Erzincan'ın konseriyle başlayan program, açılış konuşmaları ile devam etti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Madımak Olayı'nın yıl dönümü dolayısıyla Sivas'a gideceğini söyledi. Özel, "Orası bir utanç müzesi olana kadar, devlet mağdurlardan özür dileyene kadar, o ayıptan bu ülkeyi kurtarana kadar bu mücadeleye sizlerle beraber devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Özel, Alevilerin Türkiye'de en çok mağdur edilen kesimlerden olduğunu belirterek, "Anayasal eşit vatandaşlık hakkı tanınana ve yaşanana kadar bu toplumun yanındayız, omuz omuzayız, kol kolayız. Camilerin ibadethane olarak kabul edildiği gibi yasal güvenceyle ile cemevlerinin de yasal bir ibadethane olarak kabul edilmesine kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Laik eğitimin örselendiği bu saldırılara karşı mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

Haberin Devamı

'KARŞISINDA TÜRKİYE İTTİFAKI VAR'

31 Mart seçimlerinde Cumhur İttifakı'nın karşısında ittifak oluşturabilmek için samimi gayret gösterdiklerini kaydeden Özel, "Eleştirmeyeceğim, saygı duyacağım gerekçelerle birlikte olma taleplerimiz reddedildi ve maalesef pek çok yerde karşımıza, geçmiş dönemlerde birlikte olduğumuz siyasi partiler, rakipler çıkardılar. Oysa bu seçim ya Recep Tayyip Erdoğan’ın adayları ya mevcut belediye başkanlarımız ya da iddialı adaylarımız tarafından kazanılabilir. Bu durum bize kaybettirirse, Türkiye'ye kaybettirir. Bunun karşısında bir çare var mı? Evet var. Bunun karşısında ikinci bir ittifak var. Kendine inandığında Cumhur İttifakı'nın, yanından bile geçemeyecek bir ittifak var. O ittifakın adı, Türkiye İttifakı'dır" ifadelerini kullandı.