Gündem CHP liderinden AYM’ye çağrı

CHP liderinden AYM’ye çağrı

07.10.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, haklarında verilen hapis cezaları onanan Gezi davası hükümlülerini ziyaret etti. Davada alınan kararlarla hukukun çiğnendiğini savunan Kılıçdaroğlu, söz konusu isimlerin bir an önce serbest kalması için AYM’ye çağrı yaptı...

CHP liderinden AYM’ye çağrı

GÜLDEN ÇOKTAN- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Gezi Parkı olayları davasında tutuklu bulunan TİP Milletvekili Can Atalay, Osman Kavala, Tayfun Kahraman’ı Silivri’deki Marmara Cezaevi’nde ziyaret etti. Görüşme yaklaşık 3 saat sürdü. Kılıçdaroğlu ardından saat 15.30’da Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan Çiğdem Mater ve Mine Özerden’i ziyaret etti. Ziyaretlerinin ardından açıklama yapan Kılıçdaroğlu, “Ziyaretimizin temel gerekçesi şu, açık ve net söylüyorum bu ülkede adalet yok” dedi. Kılıçdaroğlu, özetle şu değerlendirmeleri yaptı: “Halkın seçtiği bir milletvekili anayasaya aykırı olarak hukuka aykırı olarak demokrasiye aykırı olarak hapiste tutuluyorsa, bir sorun var demektir. Benim görevim de bu adaletsizliği daha görünür hale getirmektir. Ben adaleti savunuyorum. Hakkı savunuyorum. Hukuku savunuyorum.

Haberin Devamı

CHP liderinden AYM’ye çağrı

CHP lideri Kılıçdaroğlu cezaevi ziyareti sonrası açıklama yaptı.

‘Kanunlar çiğnendi’

Can Atalay milletvekili olmadan önce daha sade bir vatandaşken gitti cumhuriyet savcılığına başvurdu. Temiz kâğıdı aldı mı? Aldı. Sen milletvekili seçilebilir misin dediler. Evet seçilebilirsin dedi savcı da. Kâğıdı verdi, aldı dosyalarını götürdü Yüksek Seçim Kurulu’na. Orada Yargıtay üyeleri var. Orada Danıştay üyeleri var. Onlar da dediler ki evet seçime girip milletvekili olabilirsin, parlamentoya girebilirsin dediler. Bu da seçime girdi. Vatandaş oyunu verdi milletvekili seçildi. Şimdi diyorlar ki hayır sen hapisten çıkamazsın. Niçin? Bir yanlışlık varsa en başta bu kararı verenlerde yanlışlık var. Şimdi saraydan talimat var ‘bunu hapishaneden dışarıya çıkarmayacaksınız’ diye. Yargıtay da bu karara uydu. Hukuku çiğnedi, kanunları çiğnedi. Şimdi Anayasa Mahkemesi’nin gerçekten oturup bir karar vermesi lazım. Daha önce benzer kararlar var. Ve Can Atalay’ın da diğerlerinin de bir an önce çıkması lazım.”

Haberin Devamı

Yeni ‘altılı masa’ mı kurulacak?

MEHTAP GÖKDEMİR ANKARA- Merkez sağda üç parti yeni bir ittifak için harekete geçti. Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, Doğru Parti Genel Başkanı Rifat Serdaroğlu ve Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır merkez sağda birlik beraberlik toplantıları yapmaya başladı. İşbirliğinin adı henüz “ittifak” olarak tam konmadı, ancak bir ittifak çatısı üzerinde görüşmeler sürdürülüyor. Partisinin Genel İdare Kurulu’ndan (GİK) ittifaklar konusunda tam yetki alan Adalet Partisi lideri Öz, önceki gün CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti. Milliyet’e konuşan Öz, bir nezaket ziyareti yaptıklarını belirterek, “Kongre öncesi hayırlı olsun demeye gittik. Genel siyaseti konuştuk, yeni anayasayı konuştuk” dedi.

İttifak konusunu konuşmadıklarını belirten Öz, “Özellikle gündeme getirmedim çünkü yakışık almaz. Kongreleri var, konuşmak uygun olmazdı. CHP’de taşlar yerine otursun, muhatap yerini bulsun. Bizim gönlümüz Kemal Bey’in devam etmesidir. Bu ziyaretimizin sebebi de oydu. Desteğimizi ifade ettik” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Öz, CHP’ye kurultaydan sonra ittifak ziyareti yapacaklarını belirterek, “Sadece CHP değil, bütün partileri ziyaret edeceğiz” vurgulamasını yaptı. Merkez sağda bir ittifak oluşumu başlattıklarını ifade eden Öz, “Bu ittifak CHP ile birlikte olur mu? Millet olarak ifade edilen o bileşimle biz beraber olur muyuz, bu CHP kongresinden sonra belli olur” dedi. Kılıçdaroğlu, Altılı Masa ile ilgili daha önce “Açık ve net söylüyorum, değil Altılı Masa Türkiye’nin aydınlığa çıkması için gerekirse 16’lı masa kuracağım” demişti.