Gündem CHP liderinden DEM Parti ile pazarlık iddialarına yanıt:

CHP liderinden DEM Parti ile pazarlık iddialarına yanıt:

17.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

​DEM Partisi’yle pazarlık iddialarına sert tepki gösteren Özel, “Resmi siyasi partiye ziyaret yapmışız. Gizli kapaklı işimiz yoktur. CHP’nin kendisine, milletine ve kurucusu Atatürk’e veremeyeceği hiçbir hesabı yok” dedi.

CHP liderinden DEM Parti ile pazarlık iddialarına yanıt:

ANKARA Milliyet  - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM Grubu toplantısında gündemi değerlendirdi. Özel’in konuşmasından önce grupta şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. DEM Partisi’yle pazarlık iddialarına sert yanıt veren CHP lideri Özel’in konuşmasından satır başları özetle şöyle: 

Haberin Devamı

BİLDİRGE ÇAĞRISI: (şehitlerin ardından yayımlanan CHP’nin imzalamadığı TBMM bildirisi) O gün biz imza atmadık. Bugün Meclis Başkanı yine bir bildirge kaleme almış. İmzalayanlar var. CHP imzalamadı. CHP kendi bildirgesini MYK’da imzalamıştı. Geçmişte birlikte ittifak içinde olduğumuz, İYİ Parti’nin de bu sorunlu AK Parti’den ayrışarak kendi bildirgelerini imzalamasını ümit ediyoruz. 

KENDİMİZE GÜVENİYORUZ: Biz hepsinden milliyetçi, hepsinden vatansever olduğumuzu biliyor muyuz? Gerçek milliyetçiliğin şehit tabutunu tutup propoganda yapmak değil, biriket evlere koca bayrak asmak değil, analar ağlamasın, şehitler olmasın diye doğru, gerçek politikaları savunmayı doğru olduğunu biliyor muyuz? Kim ne yaparsa yapsın. Biz kendimize güveniyoruz. 

Haberin Devamı

GURUR DUYUYORUM: (Cumhurbaşkanı’nın İYİ Parti ve MHP liderlerini araması) Yürütmenin başı efendim bir terör saldırısı olmuş, kime telefon açmış, kime telefon açmamış onun tartışması sürüyor. Laf aramızda söyleyeyim. Bazı telefonların gelmesi, gelmemesinden daha kötüdür. Gelmeyen telefon ile gurur duyuyorum. Recep Tayyip Erdoğan’ın gelecek tahayyülünde yer almamak CHP için onurdur. Bakın bu memlekette, bayrak asılan bu sıvasız evde yetişmiş, iş bulamamış, aç kalmış, ailesinin başka geliri olmadığı için başvuru yapmış, uzman çavuş, sözleşmeli er olmuş Mehmet’imiz var ya, o çocuk, o evladımız birilerinin fantezisi ile bütün güvenlik doktrinlerine aykırı, geçici üs bölgesinde eksi 14 derecede Mehmetçik güvende değil, bu evin evladı güvende değil. 

GİZLİ ANLAŞMA YOK: ‘Yok efendim onunla pazarlık ediyorsunuz, bununla bilmem ne…’ Gizli kapaklı işimiz yok. Her şey gözünüzün önünde. Ziyarete gideriz, ziyarete gelirler. ‘Gizli anlaşma ve görüşme yok’ demişiz. İnatla yalan atıyorlar. CHP’nin kendisine, üyesine, milletine ve kurucusu Gazi Atatürk’e veremeyeceği hiçbir hesabı yoktur. 

BAHÇELİ’YE YANIT: Elbette birilerinin kolay iktidara oturma, koltuğu kolay koruma, hamaset yaparak siyaset yapma döneminin sonuna geldiğinden dolayı stresleri yüksek. Özgüvenimiz, inancımız var, partimizin altı okuna sonuna kadar bağlıyız. Onlar gibi sözde iktidarda kalmak için değil özde gerçek milliyetçi Atatürk milliyetçisiyiz. Bundan sonraki süreçte saraya eyvallah etmeyiz. Arkasına dizilmeyiz. 

Haberin Devamı

GİDİN SEÇİMİ KAZANIN: Herkes kendine, partisine, partisinin evlatlarına, bu milletin ferasetine güvensin. CHP’nin her bir neferini alnından öpüyorum. Kendinize güvenin. Onlar korksun. Biz haklıyız ve başaracağız. Size güveniyorum. Gidin ve bu seçimleri kazanın. CHP gerçek gücünü hepsine gösterecek. 

CHP liderinden DEM Parti ile pazarlık iddialarına yanıt:

Şehit ailesine ziyaret

CHP lideri Özel, Irak’ın kuzeyinde PKK’lı teröristlerin saldırısında şehit olan Piyade Üsteğmen Gökhan Delen’in Aksaray’da yaşayan ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Yönetime ‘aday’ eleştirisi

Eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘aday belirleme’ konuda parti yönetimini eleştirdiği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu, yakın çevresine aday tespitlerine ilişkin şu mesajları verdi: “Aday belirlemeyi yanlış yapıyorlar. Şu ana kadar arkadaşlık ilişkileri ve kurultay hesabıyla aday belirlediler. Örgütün sesine kulak vermiyorlar.”

Haberin Devamı

Cenazede buluştular

Öte yandan Özel, CHP Milletvekili Semra Dinçer’in hayatını kaybeden annesi Saime Dinçer için Oran Cemevi’nde düzenlenen cenaze törenine katıldı. Törende Kılıçdaroğlu da hazır bulundu. Özel ve Kılıçdaroğlu, taziyelerini iletttikten sonra selamlaştı. - MEHTAP GÖKDEMİR Ankara