Gündem CHP Parti Meclisi’nde ‘af’ kararı çıkması bekleniyor

CHP Parti Meclisi’nde ‘af’ kararı çıkması bekleniyor

27.11.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

CHP’den ihraç edilenlerin gözü, bugün Parti Meclisi (PM)’nden çıkacak karara çevrildi. PM’de partinin 100. yılı nedeniyle bir af kararının çıkması öngörülüyor. CHP Genel Merkezi’nde bugün saat 11.00’de yapılacak MYK toplantısının ardından saat 14.00’de ise PM toplanacak. PM’de Genel Başkan Özgür Özel’in sunuş konuşmasının ardından bağışlama istekleri ve tüzük kurultayı çalışmaları görüşülecek.

CHP Parti Meclisi’nde ‘af’ kararı çıkması bekleniyor

MEHTAP GÖKDEMİR/ANKARA- 100.yıl affının kapsamının “kimseyi incitmeyen, kadına karşı ve yüz kızartıcı suçlar” hariç şeklinde olması öngörülüyor. Kulislerde 10 binin üzerinde partiden ihraç edilen kişi olduğu iddia ediliyor.

PM’den af kararı çıkması bekleniyor. Parti kulislerinde ise aftan faydalanmak isteyenlerin başvuru yaptıklarında, partiyle ilişiğinin kesilmesine neden olan eylemin somut özelliklerinin de değerlendirileceği ve o başvuruların her birinin ayrı ayrı incelenip bir karar verileceği ifade ediliyor.

Haberin Devamı

CHP’den ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, partiye dönmek için başvurusunu yapmıştı. Deniz Baykal’a yakınlığı ile bilinen Yılmaz Ateş ve Mehmet Sevigen başvurmadı. Ateş, “Parti Meclisi’nin kararını görmem lazım” derken, Sevigen “Bizim başvurmamıza gerek yok. Onlar diyecekler ki; ‘şu saydığımız suçlara bulaşmamış insanlarla ilgili disiplin kurulunun verdiği cezalar kalkmıştır’. Bu karar çıktıktan sonra üye müracaatı yaparız” dedi.

Yazarlar