Gündem CHP, Tunç Soyer'i niye diskalifiye etti? Son kulis bilgisi

CHP, Tunç Soyer'i niye diskalifiye etti? Son kulis bilgisi

30.01.2024 - 09:31 | Son Güncellenme:

CHP'de uzun süredir ertelenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı belli olurken, son kulis bilgileri de ortaya çıktı.

CHP'de İzmir düğümü çözüldü. Uzun süredir ertelenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Cemil Tugay aday gösterildi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir adayı için, "Değişim nerede diyenler İzmir'e baksın" dedi.

Haberin Devamı

Peki İzmir adayı nasıl belirlendi, mevcut başkan Tunç Soyer nasıl diskalifiye edildi? CHP'deki son gelişmeleri CNN Türk muhabiri Meltem Naz aktardı.

Meltem Naz'ın açıklamaları şöyle:

İLK MESAJ: KALICI ÇÖZÜMLER BULACAĞIZ

CHP'de uzun süredir İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayının kim olacağını merak ediliyordu. Dün önce Merkez Yürütme Kurulu toplandı ve o toplantı 3 saat sürdü. Daha sonrası Parti Meclisi İzmir gündemiyle oylamaya geçti. Ve o oylama sonucunda Karşıyaka Belediye bakanı olarak görev yapan Cemil Tugay ismi Parti Meclisi'nden geçti. Cemil Tugay ilk mesajını İzmirlilere verdi. Tugay, "Heyecanlıyız, gururluyuz. İzmir'i çok daha parlak bir geleceğe beraber hazırlayacağız." dedi. Tugay, "Sorunlara kalıcı çözümler bulacağız" vurgusu yaptı.

Haberin Devamı

27 İLÇEDE DEĞİŞİM

Sadece İzmir Büyükşehir Belediyesi değil, İzmir ilçe adayları da belli oldu. Özellikle CHP'de değişim dikkat çekti.
30 ilçenin 27'sinde değişim yaşandı. Dikili, Seferhisar ve Selçuk'ta mevcut isimler aday gösterildi.

MUSTAFA DENİZLİ'NİN KIZI LİSTEDE

Dikkat çeken isim de var listede. Ünlü teknik adam Mustafa Denizli'nin kızı Lal Denizli de Çeşme belediye başkan adayı olarak listede yer aldı.

ÖZGÜR ÖZEL'DEN MESAJ

İzmir'de yaşanan değişim sonrası Özgür Özel de bir mesaj paylaştı. Özel, "CHP'de değişim nerede diyenler İzmir'e baksın" ifadelerini kullandı.

TUNÇ SOYER'İN ÜZERİ NEDEN ÇİZİLDİ?

Peki Tunç Soyer CHP'de neden aday gösterilmedi? Bununla ilgili resmi bir açıklama yok. Ancak kulis bilgilerine göre, anket sonuçlara göre Tunç Soyer ismi başarılı değildi ve bu yüzden adaylık değişimi yaşandı.

KALAN ADAYLARIN AÇIKLANACAĞI TARİH

CHP'de kalan adayların ise 2 Şubat Parti Meclisi'nde belirlenmesi bekleniyor.