Gündem CHP ve DEM Parti iş birliği yapacak mı? Son bilgiler...

CHP ve DEM Parti iş birliği yapacak mı? Son bilgiler...

18.12.2023 - 10:51 | Son Güncellenme:

CNN TÜRK Muhabiri Meltem Naz, yerel seçimlerde CHP ve DEM Parti'nin iş birliği yapıp yapmayacağına ilişkin son bilgileri aktardı.

Yerel seçimlerde CHP ve DEM Parti'nin iş birliği yapıp yapmayacağı merak edilirken, karar için gözler DEM Parti'de. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in ziyaretinin ardından toplanan DEM Parti, parti meclisi toplantısından net bir karar çıkmadı. Detayları CNN TÜRK Muhabiri Meltem Naz aktardı.

Haberin Devamı

CNN TÜRK Muhabiri Meltem Naz detayları şu ifadelerle aktardı:

Yerel seçimler yaklaşıyorken, siyasi partilerin de gündemi oldukça yoğun diyebiliriz. Özellikle ittifak anlamında görüşmeler sürüyor. Muhalefet cephesinde DEM Parti yani eski adıyla Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi parti meclisini topladığı yerel seçim gündemiyle ve 10 maddelik yerel seçim yol haritası belirlendi. O toplantıda ittifak içinse genel başkanlara ve Merkez Yürütme Kurulu üyelerine yetki verildi.

Cumhuriyet Halk Partisi’ne ise olası ittifak için yeşil ışık yakıldı. Söylediğimiz gibi 10 maddeyle yerel seçim haritası belirlendi ve yazılı bir açıklamayla o harita basına bildirildi.

Türkiye'nin batısında özellikle diğer partilerle ‘müzakereye açığız’ mesajı CHP’ye bir gönderme olarak yorumlansa da DEM Parti tüm partilerle ‘müzakereye açığız’ mesajı verdi.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz hafta ise CHP Genel Başkanı Özgür Özel, DEM Parti’yi ziyaret etmiş ve bir buçuk saatlik bir görüşme yapılmıştı. O görüşme sonrası Özgür Özel yaptığı değerlendirmede, ‘verimli ve yapıcı bir görüşme gerçekleşti‘ demişti. DEM Parti’nin ise o görüşmede cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ile yapılan gizli protokolü gündeme getirdiği, bunu doğru bulmadığını belirttiği ifade edildi.

Yine ittifak sürecinin ‘şeffaf yürütülmesi ve yönetilmesi’ vurgusu yapıldığı, DEM Parti tarafından o görüşmede basına yansıyan bilgiler arasındaydı. DEM Parti ise bugün Merkez Yürütme Kurulu toplantısını gerçekleştirecek ve olası ittifaklara yönelik kesin karar, bugün yapılacak toplantıdan çıkacak. Söylediğimiz gibi tüm partilerle müzakereye özellikle ‘Türkiye’nin batısında açığız’ mesajı verdi. DEM Parti ama direkt mesajın CHP’ye olduğu belirtiliyordu. İki parti arasındaki görüşme trafiğinin daha da artması bekleniyor. Diyelim şimdi bu.