Gündem CHP’de değişim için deklarasyon hamlesi

CHP’de değişim için deklarasyon hamlesi

04.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İmamoğlu bu hafta CHP’de ‘değişim’ tartışmalarına ilişkin bir deklarasyon açıklayacak. Genel Merkez’e ‘mutabakatla değişim’ çağrısı yapmayı planlayan İmamoğlu kurultayda aday olup olmayacağı konusunda ise renk vermeyecek...

CHP’de değişim için deklarasyon hamlesi

MEHTAP GÖKDEMİR/ANKARA- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun hafta sonuna doğru “değişim” deklarasyonu açıklaması bekleniyor.

İmamoğlu’nun, ekibi ile birlikte bir süredir üzerinde çalıştığı açıklamanın CHP’de başlayan kurultay sürecinin seyrini de etkileyebileceği belirtiliyor. Söz konusu ‘açıklama’ için İmamoğlu kurmayları “kapsamlı bir deklarasyon demek daha doğru olur” ifadesini kullanıyor.

Haberin Devamı

"TÜM SORULAR BOŞA ÇIKARILACAK"

İmamoğlu’nun yapacağı açıklamanın “mutabakatla değişim” mesajını içereceği, “değişimden ne anlıyoruz” sorularına yanıt niteliği taşıyacağı belirtilirken, “değişim taleplerine karşı argüman olarak kullanılan tüm sorular cevaplandırılarak, boşa çıkarılacak” vurgusu yapılıyor. 

Edinilen bilgiye göre İmamoğlu’nun açıklamasında kurultayda aday olup olmayacağına ilişkin net bir mesaj vermesi beklenmiyor. İmamoğlu’nun kararını ve izleyeceği yol haritasını, kamuoyunun nabzını tutarak, aday olup olmaması durumunda gelişebilecek olası tüm senaryolar ve bunların sonuçlarını dikkate alarak netleştireceği ifade ediliyor.

‘Z KUŞAĞI NE DİYOR?’

Bu amaçla da çok kapsamlı bir araştırma yapılarak, partililerin, başta Z kuşağı olmak üzere gençlerin ne düşündüğüne bakılacağı belirtiliyor. Kulislerde İmamoğlu’nun karar vermesinde iki faktörün etkili olacağı belirtilerek “Birincisi kamuoyunun bakış açısı. İkincisi bunun siyasi sonuçlarının ne olabileceği. Kendisi bıraktığında İBB’de durum ne olur, bırakmadığı durumda genel merkezdeki pozisyon İstanbul’u nasıl etkiler, bütün olasılıkları ön görmek ister” değerlendirmesi yapılıyor.  

Haberin Devamı

"DİYALOG KOPMUŞ DEĞİL"

Öte yandan iddia edilenin aksine, İmamoğlu ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu arasında diyaloğun kopmadığı, ikilinin yüz yüze görüşmesinin ardından birkaç kez de telefonla görüştükleri öğrenildi. İmamoğlu’na yakın kaynaklar, “Aralarındaki diyalog kopmuş değil. Son grup toplantısından sonra telefonla görüştüler” dedi.