Gündem İstanbul ve İzmir kavgası! CHP PM toplantısında ortalık karıştı

İstanbul ve İzmir kavgası! CHP PM toplantısında ortalık karıştı

23.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Parti Meclis’nin (PM) belediye başkan adaylarının tespiti gündemiyle yapılan önceki günkü toplantısına ‘İstanbul’ tartışması damga vurdu.

İstanbul ve İzmir kavgası CHP PM toplantısında ortalık karıştı

MEHTAP GÖKDEMİR / ANKARA - Edinilen bilgiye göre bazı PM üyeleri, Genel Başkan Özgür Özel’e “Türkiye’nin her iline PM üyeleri ve milletvekilleri gönderiyorsunuz, adaylarla mülakat yapılıyor ama İstanbul’a ve İzmir’e göndermiyorsunuz. İstanbul ile ilgili aday çalışmaları yürüyor, profil analizleri yapılıyor, PM’mizin haberi yok. İstanbul İl Başkanlığı aday mülakatlarını hangi yetkiyle yapıyor?” dedi. 

Haberin Devamı

Özel ise “İstanbul’daki mülakatlar bağlayıcı değil. Bir muhataplık ilişkisi kurmak üzere yapılan mülakat bu” yanıtını verdi. Öte yandan CHP’nin önemli bir ismi de Milliyet’e, “İzmir’de büyük sıkıntı var. İmamoğlu, İstanbul ve İzmir’in listesini yapmak istiyor. Genel Merkez buna izin vermiyor” iddiasını dile getirdi.

"TAVŞAN TUZAĞIYLA BOZKURT AVLANMAZ"

İYİ Parti ile CHP arasında arasında süren gerilimde ise yeni bir perde açıldı. Akşener, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na açıktan savaş ilan ederken, yapılan son açıklamalar bomba etkisi yarattı.

“Tek başına seçim” kararının ardından İYİ Parti ile CHP arasında gizliden yaşanan gerilim, boyut atladı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, CHP'ye yönelik “savaş ilanı” çıkışı gündemi sarstı.

Haberin Devamı

“Tek başına seçim” kararının ardından İYİ Parti ile CHP arasında gizliden yaşanan gerilim, boyut atladı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, CHP'ye yönelik “savaş ilanı” çıkışı gündemi sarstı.

AKŞENER: İKİSİ DE KORKTU

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı hedef alarak “İkisi de korkup, milletin isteğini kabul etmediler” diyerek tartışmayı alevlendirirken İmamoğlu ve Yavaş'tan cevap gecikmedi.

İMAMOĞLU: O DEFTERİ KAPATTIM

İmamoğlu, Akşener’in kendisiyle ilgili sözlerine cevap olarak “Ben söyleyeceğimi söyledim. Ben o defteri kapattım. Önüme bakıyorum. Süreçte şu an ifade edeceğim başka bir şey yok. Eski dost düşman olmaz. Küçük detaylar üzerinden konuşmayı artık uygun görmüyorum” ifadelerini kullandı.