Gündem CHP’de İzmir düğümü yeni yılda çözülecek

CHP’de İzmir düğümü yeni yılda çözülecek

19.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP, büyükşehir belediye başkan adaylarını açıklamayı bu hafta da sürdürecek. Perşembe günü toplanacak Parti Meclisi’nin ardından Aydın, Eskişehir, Mersin ve Adana adaylarının açıklanması bekleniyor.

CHP’de İzmir düğümü yeni yılda çözülecek

MEHTAP GÖKDEMİR - Tunç Soyer’in yeniden aday olup olmayacağı muammasının sürdüğü İzmir’de ise aday açıklamasının yeni yılda yapılması planlanıyor. Parti kulislerinde ağırlıklı görüş Soyer’in aday gösterilmeyeceği yönünde. Soyer’in yerine ise Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ile İBB Genel Sekreter Yardımcılığı görevinden istifa ederek adaylığını açıklayan Buğra Gökce’nin aday olabileceği konuşuluyor.

Haberin Devamı

PM’den Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile “yola devam” kararının çıkması beklenirken, Antalya, Hatay, Tekirdağ, Muğla adaylarının açıklanmasının ise bir sonraki hafta olacağı ifade ediliyor. İzmir adayı ise en sona bırakıldı.