Gündem CHP’li Tanrıkulu Erdoğan’ı övdü

CHP’li Tanrıkulu Erdoğan’ı övdü

18.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesindeki “İslamofobi ve Irkçılık İnceleme Alt Komisyonu” toplantısında, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a övgü dolu sözler geldi.

CHP’li Tanrıkulu Erdoğan’ı övdü

COŞKUN ERGÜL Ankara - “Sayın Erdoğan’ın grupta çok değerli bir paylaşımı, konuşması oldu” diyen Tanrıkulu, Erdoğan’ın, “Kullandıkları yöntemler ve sonuçları itibarıyla eleştirilmeye de desteklenmeye de ihtiyacı olan taraflar arasında körü körüne bir tarafın safında yer almak, sadece yaşanan krizi derinleştirmeye yarar. Bölgemizi içine girdiği bu anafordan süratle çıkarmak için Türkiye olarak arabuluculuk ve adaletli hakemlik dahil, üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız” dediğini anımsattı.

Haberin Devamı

‘Rehber olmalı’

Tanrıkulu Erdoğan’ın bu sözlerini, “Çok doğru bir yaklaşım, herkesin desteklemesi gereken ve Türkiye’nin bundan sonraki pratiklerde de rehber edinmesi gereken bir siyasal eksen. Filistin-İsrail çatışmasının hem Türkiye bakımından yansıması olacak hem de dünyaya yansıması olacak. O nedenle, Türkiye’nin yakaladığı itibar ve vizyonu da kullanarak komisyonumuz dünyada daha duyarlı, uzlaştırıcı, arabulucu pozisyon alabilir” ifadeleriyle övdü. Tanrıkulu, “Siyasi görüş ayrılıklarımızı bir tarafa bırakalım. İslamofobi, ırkçılık, çatışmanın ortaya çıkaracağı yeni nefret söylemi konusunda Parlamento, alt komisyon Hükümetle ortak çalışma yürütebilir. Ne gerekiyorsa birlikte yapmaya hazırız” diye konuştu.