Gündem CHP'li vekilin odasında para dolu poşet iddiası! Kurtulmuş: Kısa sürede rapor hazırlanır

CHP'li vekilin odasında para dolu poşet iddiası! Kurtulmuş: Kısa sürede rapor hazırlanır

07.03.2024 - 16:42 | Son Güncellenme:

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bir CHP milletvekilinin odasında poşet içinde 250 bin dolar bulunduğu iddiasıyla ilgili Numan Kurtulmuş'tan açıklama geldi.

CHPli vekilin odasında para dolu poşet iddiası Kurtulmuş: Kısa sürede rapor hazırlanır

Meclis’te geçen hafta bir CHP milletvekilinin makam odasında poşet içinde 250 bin dolar bulunduğu, paranın Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’ya ait olduğu iddiası gündeme gelmişti.

Haberin Devamı

Olayı yalanlayan Ağbaba, iddiaların araştırılması için Meclis Başkanlığı’na dilekçe vermişti. Olayla ilgili adı geçen CHP’li vekiller de benzer başvurularda bulundu. Bunun üzerine TBMM Genel Sekreterliği incelenme için muhakkik tayin etti. Muhakkik, olayla ilgili detaylı incelemesini yapacak, konu hakkında rapor hazırlayarak TBMM Başkanlığı’na sunacak. İnceleme sonucunda iddialarının doğru olup olmadığı açığa çıkmış olacak.

KURTULMUŞ: ÇALIŞMA YAPILIYOR

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan da CHP'li vekilin odasında para dolu poşet bulunduğu iddiasıyla ilgili açıklama geldi. Kurtulmuş, "Bu bir iddia. Biz söylentiler üzerinden hareket edemeyiz. Genel Sekreterimize talimat verdim. Hemen muhakkik tayin ederek, bunun ne olduğunu, ilgili görüntüleri de izleyerek, oradaki görevli arkadaşların ifadelerine de başvurarak bir çalışma yapılıyor. Zannediyorum kısa bir süre içinde rapor hazırlanır." dedi.