Gündem Cizre'de askeri araca saldırı: 3 şehit, 9 yaralı...

Cizre'de askeri araca saldırı: 3 şehit, 9 yaralı...

25.12.2008 - 08:20 | Son Güncellenme:

Cizre'de 3 askerin şehit olduğu saldırının ardından özel harekat timleri büyük bir operasyon başlattı ve...

Cizrede askeri araca saldırı: 3 şehit, 9 yaralı...

Şırnak'ın Cizre ilçesinde askeri araca düzelenen ve 3 askerin şehit olduğu 4'ü ağır 9 askerin yaralandığı saldırıdan sonra saldırının gerçekleştiği Cudi mahllesinde gece yarısı özel harkat timlerinin katıldığı büyük bir operasyon başlatıldı.

Haberin Devamı

DHA'nın saniye

Cizrede askeri araca saldırı: 3 şehit, 9 yaralı...
saniye izlediği operasyonda, çevik kuvvet polisleri cadde başlarını tutarken, tam teçhizatlı sokaklara giren özel harkat timleri evlere baskın düznleyerek saldırganları aradı. Operasyon kapsamında bazı şüpheliler gözltına alınırken, özel timlerin oprasyon sabahın ilk ışıklarına kadar sürdü.



Cizre'nin Nusaybin caddesi üzerindeki İpekyolu camisi önünde dün akşam saat 17.30 sıralarında gerçekleşen saldırıdan sonra ilçe ölüm sesizliğine büründü. Şırnak merkezden gelen özel harekat timleri gece saat 01.30 sıralarında saldırının gerçekleştiği Cudi mahallesinin dar sokaklarına girerek büyük bir operasyon başlattı. Operasyonda, caddelere açılan sokak başlarında çevik kuvvet polisleri ellerinde makinalı tüfeklerle nöbet beklerken, özel harekat timleri ise tam teçhizatları ile dar sokaklardaki şüpheli evlere baskın düzenledi.



Kapısı açılmayan evlerin kapılarını kırarak iiçeri giren özel harekat timleri bazı şüphelileri gözaltına aldı. Sabıhın ilk ışıklarına kadar süren operasyon kapsamında operasyonun yapıldığı cadde traiğe kapatıldı, operasyon bölgesin kimse yaklaştırılmadı.



Saldırının gerçekleştiği noktada evi bulunan ve polis taarafından ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan Muhammed Bahatin Yavuz, saldırı esnasında evde olmadığını eşinin ve çocuklarının evde olduğunu belirterek, "Çcuklarım sesleri duyunca annelerini çağırarak, 'çamaşır makinan bozulmuş ses çıkarıyor' diye uyarmışlar. Ev geldiğimde askerlere yönelik saldırı gerçekleştiğini anlattılar. O saatte yolda a kadar trafik yoğunki silah sesini bile duymak imkansızdır. Keşke bu saldırı gerçekleşmeseydi. Allah şehit aiilelerine sabır versin"dedi.



SALDIRGANLAR 20 MERMİ SIKMIŞ



Yetkliler, saldırının muhtemelen 2 kişi tarafından gerçekleştiğini ve olay yerinde 20 boş kovan blunduğunu belirterek, "İlk belirlemelere göre saldırganların terör örgtünün dağ kadrosundan geldiğini tahmin ediyoruz. Askerler kamyonet benzeri askeri araçta karşılıklı oturdukları için şehit olan askerlerin saldırganlara arkası dönükmüş. Olay ile ilgili çalışmalar sürüyor, opersyonlar devam ediyor.Şehitlerin kanı yerde kalmayacaktır. Faliller ve onlara yardım edenlerih yakalanması için güvenlik birimleri alarm durumundadır"diye konuştular.

Haberin Devamı

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ

Haberin Devamı

Şırnak’ın Cizre ilçesindeki Hudut Taburu’na Suriye sınırındaki nöbet değişiminden dönen askerler, ilçe merkezinden geçerken saldırıya uğradı. PKK’lı teröristlerin çapraz ateşe tuttuğu askeri araçta 3 asker şehit oldu, 4’ü ağır 9 asker yaralandı. Şehit olan askerlerin Emrah Karataş, Zeki Yolcu ve Turan Damgacı oldukları belirlendi. Saldırıda yaralanarak Cizre Devlet Hastanesi’nde tedaviye alınan askerlerden durumları ağır olanların Bilal Levent, Musa Çapur, Ahmet Akyürek ve Ferhat Fırat olduğu belirtildi.