Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan Gaziantep’te konuştu: Bizde laf ola beri gele yok!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gaziantep’te konuştu: Bizde laf ola beri gele yok!

05.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz söz verdik mi yaparız. Yaraları sarma sözümüzü hızla yerine getiriyoruz. Deprem şehirlerimizi, altyapısıyla, üstyapısıyla, şehir merkezi ve kırsal tamamen ayağa kaldırana kadar durup dinlenmeyeceğiz” dedi....

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gaziantep’te konuştu: Bizde laf ola  beri gele yok

GÜLDEN ÇOKTAN- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Gaziantep Şehir Hastanesi’nin açılış törenine katıldı.

Haberin Devamı

Açılış törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gaziantep Valisi Kemal Ceber, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar da katıldı. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, helikopter kazasında şehit olan pilotlara Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileğinde bulunurken yaralılara da acil şifalar diledi.

‘Çekim merkezi olacak’

“Biz söz verdik mi yaparız” diyen Erdoğan, açılışı yapılan Gaziantep Şehir Hastanesi’nin bölge halkına hayırlı olması temennisinde bulundu. Erdoğan, “Eseri görüyorsunuz. Biz söz verdik mi yaparız. Ama böyle yaparız. Öyle laf ola beri gele yok. Gaziantep’e ne yakışır? İşte böyle eserler yakışır. Kapalı alanı 680 bin metrekareyi bulan şehir hastanemiz, 265’i yoğun bakım ve 30’u diyaliz olmak üzere toplam 1875 yatak kapasitesi, 64 ameliyathanesi ve 355 polikliniği, teşhis ve tedavi merkezleri yanında 4 bin 500 araçlık otoparkıyla sizlere hizmet verecektir. Yine bugün burada hastanemize güvenli, konforlu ve hızlı ulaşımı sağlayacak bağlantı kavşağımızı da resmen hizmete açıyoruz. Türkiye’nin sağlık altyapısı alanındaki lokomotif eserleri, öyle bir şehir ki burası bölgenin çekim merkezi olacak. Ve bu hastanelerimizde bölgede inşallah bundan böyle sıkıntı yaşamayacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

El ele gönül gönüle

Asrın felaketi olarak anılan 6 Şubat depremlerinin üzerinden bir yıl geçtiğini ve yaraları sarma sözünü hızlı bir şekilde yerine getirdiklerini söyleyen Erdoğan şöyle devam etti:

“Deprem şehirlerimizi, altyapısıyla, üstyapısıyla, şehir merkezi ve kırsal tamamen ayağa kaldırana kadar durup dinlenmeyeceğiz. Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten, kazadan, beladan muhafaza eylesin diyorum. Ülkemizin önde gelen sanayi, ticaret, tarım şehri, Gaziantep’in dev adımlarla büyümesini yakından takip ediyoruz. 31 Mart akşamına hazır mıyız? Ve Cumhur İttifakı olarak inşallah Gaziantep’imizde el ele vererek, gönül gönüle vererek ve dayanışma içerisinde Gaziantep’te yeni bir dönemin başlamasına hazır mıyız?”

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gaziantep’te konuştu: Bizde laf ola  beri gele yok

‘Bölgenin ihyası için aralıksız çalışıyoruz’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep Şehir Hastanesi’nin açılış töreninin ardından canlı bağlantıyla Islahiye’de “Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni’ne” katıldı. Törene olumsuz hava şartları nedeniyle canlı yayınla katılım sağlayan Erdoğan şunları söyledi: “Depremin ardından bir sene geçmiş olsa da toprağa verdiğimiz her bir canımızın acısını yüreğimizde ilk günkü tazeliğiyle hissediyoruz. Elbette gideni geri getirmek mümkün değil. Fakat yıkılanın yerine yenisini koymak, depremin yol açtığı maddi zararları telafi etmek bizlerin elindedir. Bu anlayışla deprem bölgesinin imarı ve ihyası için aralıksız çalışıyoruz. Kira yardımı ve diğer destek ödemeleriyle birlikte Gaziantep’e toplam 4.8 milyar liralık kaynak aktardık. Bugünkü törenimizle 10 bin 698 konutumuzun kurasını çekiyoruz. Yuvalarına kavuşan tüm vatandaşlarıma yeni evlerinin hayırlı, bereketli, huzurlu olmasını temenni ediyorum.”

Haberin Devamı

Her babayiğidin harcı değil

“Gaziantep’te 14 bin konutun yapımı hızla sürüyor. En son hak sahibi vatandaşımız da evine yerleşinceye kadar bize durmak, dinlenmek yok. 11 ilimizi ve 14 milyon vatandaşımızı doğrudan etkileyen, böylesi bir afetin altından kalkmak öyle her babayiğidin de harcı değildir. Deprem bölgesi için nasıl samimiyetle çalıştığımıza depremzede kardeşlerimize el uzatmak için nasıl çabaladığımıza 85 milyon şahittir.”

Erdoğan, Gaziantep’te Türkiye’nin ikinci büyük camisi olan Şahinbey Millet Camisi’nin açılışını da yaptı.