Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bayram diplomasisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bayram diplomasisi

29.06.2023 - 17:21 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kurban Bayramı'nın ikinci gününde de diplomasi trafiği sürüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğandan bayram diplomasisi

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, 'Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yle bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Liderler karşılıklı olarak bayramın İslam Alemi başta olmak üzere tüm insanlığa barış, huzur ve bereket getirmesi temennisinde bulundu. Görüşmede, ikili ilişkiler ve bölgesel konular ele alındı.' denildi.

Haberin Devamı

BİR GÖRÜŞME DE İZZETBEGOVİÇ İLE

Reisi ile görüşmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir telefon görüşmesi de Bosna Hersek SDA Partisi Başkanı İzzetbegoviç ile yaptı. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, 'Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek SDA Partisi Başkanı Bakir İzzetbegoviç ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, karşılıklı olarak bayramın İslam Alemi başta olmak üzere tüm insanlığa barış, huzur ve bereket getirmesi temennisinde bulunuldu.' denildi.

IKBY BAŞKANI'NA BAYRAM TEBRİĞİ

IKBY Başkanı Neçirvan Barzani ile de görüşen Erdoğan bayramın barış, huzur ve bereket getirmesi temennisinde bulundu. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede, karşılıklı olarak bayramın İslam Alemi başta olmak üzere tüm insanlığa barış, huzur ve bereket getirmesi temennisinde bulunuldu.

İRAN CUMHURBAŞKANI REİSİ İLE GÖRÜŞME

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yle bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Liderler karşılıklı olarak bayramın İslam Âlemi başta olmak üzere tüm insanlığa barış, huzur ve bereket getirmesi temennisinde bulundu. Görüşmede, ikili ilişkiler ve bölgesel konular ele alındı.