Gündem Cumhurbaşkanı ‘İyi Dersler’ diledi

Cumhurbaşkanı ‘İyi Dersler’ diledi

12.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni eğitim öğretim yılının öğrencilere, öğretmenlere ve velilere hayırlı olmasını diledi.

Cumhurbaşkanı ‘İyi Dersler’ diledi

ANKARA Milliyet - Erdoğan sosyal medya hesabından ‘İyi Dersler’ yazılı grafikle birlikte yaptığı paylaşımda “2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı’nın öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bugün ders ziliyle birlikte okul hasreti sona eren tüm evlatlarımızı gözlerinden öpüyor, üstün başarılar diliyorum” dedi.

Haberin Devamı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Defter, kitap, kalemle ilk kez tanışacak miniklerin, yeni dönemin ilk derslerine girecek gençlerimizin, öğrencilerini çok özleyen öğretmenlerimizin sevincini ve heyecanını bizler de paylaşıyoruz. Yeni eğitim öğretim yılının tüm öğrencilerimize, eğitimcilerimize ve velilerimize hayırlı olmasını temenni ediyor, evlatlarımıza başarılarla dolu bir eğitim dönemi diliyorum” ifadelerini kullandı.

‘Sorunlar yumağı’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, eğitim alanındaki yanlış politikaların öğrenci, veli ve öğretmenlerin daha iyi bir gelecek hayalini yok ettiğini, okulların birçoğunun maalesef eğitim öğretime hazırlanamadığını, öğretmen, yardımcı hizmetli ve güvenlik görevlisi eksiği henüz tamamlanamadığını belirterek şunları kaydetti: “Ayrıca uygulanan yanlış ekonomi politikaları nedeniyle okula başlama maliyetleri olağanüstü bir oranda artmış, aileler büyük bir çaresizlik içinde bırakılmıştır. Eğitim sistemini sorunlar yumağına dönüştüren saray iktidarı, bu sorunları çözmek yerine eğitim alanını siyasallaştırma gayreti içerisine girmiştir. Tüm bu olumsuzluklarla mücadele etmek zorunda bırakılan öğrenci ve öğretmenlerimize, başarılı bir eğitim öğretim yılı diliyorum.”