Gündem ‘Değişim’ isteyenler somut adım bekliyor

‘Değişim’ isteyenler somut adım bekliyor

09.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İmamoğlu, açtığı web sayfasında “İktidar için değişim” başlıklı manifesto yayımlamıştı. Kulislerde “Manifesto beklenen ilgiyi görmedi. Değişim isteyenler bir an evvel İmamoğlu’nun sahaya inmesini bekliyor” yorumları yapılıyor...

‘Değişim’ isteyenler somut adım bekliyor

Mehtap Gökdemir / ANKARA - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “değişim” sitesinin yankıları sürerken parti kulislerde, “İmamoğlu’nun manifestosu pek beklenen ilgiyi görmedi. CHP’de değişim bekleyenler bir an evvel İmamoğlu’nun sahaya inmesini bekliyor” değerlendirmesi yapılıyor.

Haberin Devamı

Parti kulislerine yansıyan görüşlere göre, değişim bekleyen partililer, İmamoğlu’ndan daha somut bir hamle bekliyor. “Ya ‘adayım’ demeli ya da aday olmayacaksa birini işaret etmeli” şeklinde özetlenebilecek değerlendirmeler çerçevesinde kulislerde şu görüşler dile getiriliyor:

“İmamoğlu’nun manifestosu pek de beklenen ilgiyi görmedi. Çünkü insanlar İmamoğlu’nun sahaya inmesini bekliyor, sadece siteyi yeterli görmüyor. O nedenle İmamoğlu’nun biran evvel sahaya inmesi gerekiyor. İnmiyorsa da birini işaret etmeli. Ya sahaya ‘ben adayım’ diye inecek ya da ‘şu arkadaşımız adaydır, ben de sonuna kadar arkasındayım’ diyerek icraata başlayacak. İmamoğlu ‘ben adayım’ demedikçe, Kemal Kılıçdaroğlu giderek güçleniyor. Ayrıca site içeriği nedeniyle de büyük etki yaratmadı. Parti içi demokrasi eksik, demokratik tüzük eksik, bunları dillendirmesi gerekiyor.”

Haberin Devamı

‘Birini işaret edecek’

CHP kulislerine göre İmamoğlu kurultayda aday olmayacak, ancak bir isme destek verecek. CHP’li kaynaklar da İmamoğlu ve ekibinin il ve ilçe kongrelerine, kurultaya hazırlık yaptığını belirterek, “Eğer yerel seçimden önce olursa İmamoğlu kurultayda aday olmaz. İmamoğlu birini işaret edecek. Desteklenecek aday geçici aday olur. Ya da ‘sen genel başkan adayı ben cumhurbaşkanı adayı adayı olayım’ diye anlaşırlar. Genel başkanlık değil ama biz bu değişimin lideriyiz diyorlar” dedi.