Gündem Deprem bölgesi için 'kan bağışı' seferberliği: Vatandaşlar kan vermek için sıraya girdi

Deprem bölgesi için 'kan bağışı' seferberliği: Vatandaşlar kan vermek için sıraya girdi

06.02.2023 - 19:01 | Son Güncellenme:

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından ülkenin bir çok yerinde, Türk Kızılay'ın kan verme noktasında yoğunluk yaşandı.

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından oluşabilecek kan ihtiyacının karşılanması için kan bağış noktalarına gitti. Türk Kızılay Kırıkkale Kan Merkezi'ne gelen vatandaşlar, deprem bölgesindeki yaralı vatandaşların tedavileri için kan bağışladı.

Haberin Devamı

Kan Merkezine gelen Metin Şahin adlı vatandaş, "Ülkemizi sarsan depremden dolayı kan ihtiyacını karşılamak için kan vermeye geldim Kızılay'a, sıramı bekliyorum. Ülkemizin başı sağ olsun. Allah'ım kötü afetlerden bizleri korusun" dedi.

Kağan Şafak adlı vatandaş ise, "Deprem bölgesinde tanıdığım insanlarda var üniversiteden arkadaşlarım. Akrabalarım da zarar gördü onlara yardımım dokunsun diye kan vermek istedim" ifadesini kullandı.

KÜTAHYALILAR KAN BAĞIŞI İÇİN KIZILAY'A AKIN ETTİ

Deprem bölgesi için kan bağışı seferberliği: Vatandaşlar kan vermek için sıraya girdi

Kütahya'da vatandaşlar, deprem bölgelerine iletilmek üzere kan vermek için seferber oldu. Depremin ardından Türk Kızılayı'nın kan bağışı çağrısına kayıtsız kalmayan Kütahyalılar, sabahın erken saatlerinden itibaren Kızılay’ın kan alma merkezlerine akın etti.

Haberin Devamı

Vatandaşlar, Kızılay'ın Zafer Meydanı'ndaki Kan Bağışı Tırı önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Bu arada, kan vermek için sırada bekleyen vatandaşlara Birlik Vakfı, Türkiye Gençlik Vakfı ve Milli Türk Talebe Birliği üyesi gençler tarafından çay ve çorba ikramında bulunuldu.

Genç Birlik Vakfı Kütahya İl Başkanı Ümit Tort, "Çok üzüntülüyüz. İnşallah zor günleri hep birlikte atlatacağız" dedi.

Kızılay'a kan bağışında bulunan lise öğrencisi Enes Öztürk, çay ve çorba ikramı dolayısıyla vakıf yetkililerine teşekkür etti.

BALIKESİRLİLER KAN BAĞIŞINA KOŞTU

Deprem bölgesi için kan bağışı seferberliği: Vatandaşlar kan vermek için sıraya girdi

Türk Kızılayı Balıkesir Kan Alım Merkezi’nde deprem bölgesinde yaşanacak kan ihtiyacı için vatandaşalar uzun kuyruklar oluşturdu. Kan bağışına olan ilgi sonrasında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi kan bağışı sırasını bekleyen vatandaşlara hizmet binasını açtı. Vatandaşlar kar yağışı altında kan merkezi yerine Büyükşehir Belediyesi hizmet binasında bekledi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi kan bağışı sırası bekleyen vatandaşlara sıcak çay ve çikolata ikramında bulundu.

BALIKESİRLİLER HERKESİ KAN BAĞIŞINA ÇAĞIRDI

Deprem bölgesi için kan bağışı seferberliği: Vatandaşlar kan vermek için sıraya girdi

Deprem bölgesine gönderilmek üzere kan bağışında bulunan Ali Gıcır, ”Üzgünüz, Türk milleti olarak ağlıyoruz. Çünkü çok büyük bir şey atlatıyoruz, atlatacağız da. Burada görüldüğü gibi Türk milleti gerçekten de fedakar, bunu burada gördüm. Bu açıdan mutlu ve gururluyum. Kanımız son damlasına kadar helal olsun Türk milleti için. Dualarımız her zaman onlarla birlikte. Maddi ve manevi olarak onlarla beraberiz. Geçmişte olduğu gibi Türk milleti bu badireyi de el birliğiyle atlatacaktır. Depremzede kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Unutmasınlar ki bizler her zaman buradayız, burada olmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kan bağışında bulunan Haydar Aslanbay da, “Burada isimlerin pek önemi yok. Birlik ve beraberlik en önemli şey. Biz de elimizden geldiğince oradaki depremzedelere kan vererek, yardımlar yaparak hep beraber bu badireyi atlatmak için beraber bir şekilde el birliğiyle gitmeye çalışıyoruz. Allah herkese bir şekilde yardım etmeyi nasip etsin. Orada depremzedelere de en hızlı şekilde acil şifalar diliyorum” dedi. Kan bağışı sırası bekleyen Nurten Korkmaz ise, “Ben kan bağışı için buraya geldim. Ufak da olsa bir faydam olursa ne mutlu bana. Allah hepsinin yardımcısı olsun, inşallah hepsi kurtulur ve bir daha da böyle bir şey yaşamayız” ifadelerini kullandı. Kan bağışı sırası bekleyen bir başka vatandaş olan Sinan Baysal, “Gençlerimize, yaralılarımıza, hastalarımıza, çocuklarımızın Allah yardımcısı olsun. Belki faydası olur diyerekten kan bağışı gereğini duydum. Herkesin de bunu yapmasını istiyorum. Hiç üşenmeyin kan bağışlamayanların da kan bağışlamasını isteriz. Herkesin yüreği paramparça üzüldük” diye konuştu.

Haberin Devamı

KONYA’DA DEPREMZEDELER İÇİN VATANDAŞLAR KAN MERKEZLERİNE AKIN ETTİ

Deprem bölgesi için kan bağışı seferberliği: Vatandaşlar kan vermek için sıraya girdi

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından Kızılay Başkanı Kerem Kınık, Türkiye'ye gün ışıdığı andan itibaren kan verme çağrısında bulundu. Konya’da çağrıya kayıtsız kalmayan vatandaşlar, deprem bölgelerinde oluşan kan ihtiyacı için Kızılay Kan Merkezi'nde uzun kuyruklar oluşturdu.

Deprem bölgesine yardım için kan bağışı yaptığını söyleyen Yahya Çiçek, “Sabah saatlerinde olan 7.7’lik deprem sonrası yaralılar için elimizden ne geliyorsa onu yapmaya çalışıyoruz. Bizim elimizden de şuanda maddi yardım ve kan bağışı geliyor. Bizde kan bağışı yapmak için buraya geldik. Şuanda da sıramızı bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Kan bağışı için gelen Osman Gül, “Bizim de depremzedelere bir faydamız olsun diye kan bağışı yapmak için buraya geldik. Bizim elimizden gelen şuan için bu olduğu için buradayız. Acil şifalar diliyorum. Herkes kan verirse daha faydalı olacaktır” şeklinde konuştu.

Öğle saatlerinden itibaren kuyrukta beklediğini söyleyen Adem Özbiçici, “Tüm ülkemizin başı sağ olsun inşallah bir daha böyle bir şey yaşanmaz. Herkes buraya kan vermeye geldi. Ben burada öğle 12 gibi geldim halen bekliyorum” diye konuştu.

FETHİYE’DE GAZETECİLER DEPREMZEDELER İÇİN KAN BAĞIŞINDA BULUNDU

ahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de 7,7 büyüklüğünde gerçekleşen ve diğer illerde de yıkıcı sonuçlar doğuran depremin ardından Kızılay’dan "kan bağışı" çağrısı yapıldı. Bunun üzerine Fethiye’de görev yapan Muğla İnternet Gazeteciler Derneği ve Fethiye Gazeteciler Derneği üyeleri Kızılay Fethiye Şubesinde kan bağışında bulundu. Basın mensupları adına açıklamalarda bulunan Muğla İnternet Gazeteciler Derneği Başkanı Seda Köktener ve Fethiye Gazeteciler Derneği Osman Baykuş, “Bütün ülkemize baş sağlığı diliyoruz. Yaralılara acil şifalar diliyor, geçmiş olsun diyoruz” ifadelerinde bulundular.

“FETHİYE’DEKİ GAZETECİLER OLARAK KAN BAĞIŞINA GELDİK”

Fethiye Gazeteciler Derneği Osman Baykuş, “Sabaha karşı saat 4 sularında Doğu’daki 10 ilimizi etkileyen, 7,7 şiddetinde deprem meydana geldi. Deprem nedeniyle Kızılay’a Fethiye’deki gazeteciler olarak kan bağışına geldik. Muğla İnternet Gazetecileri Derneği Başkanımız Seda Köktener ile buradayız. Bütün ülkemize, can kaybedenlere baş sağlığı diliyoruz. Yaralılara acil şifalar diliyoruz, geçmiş olsun diyoruz şeklinde konuştu.

“GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMİZİ İLETİYORUZ”

Muğla İnternet Gazeteciler Derneği Başkanı Seda Köktener, “Üzücü bir haberle güne başladık. Doğu ve Güney Doğu’da yaşanan depremden dolayı birçok vefatımız ve yaralananlarımız var. Herkese baş sağlığı diliyorum. Yakınlarına da sabırlar diliyorum. O bölgede yaşayan, görev yapan gazeteci arkadaşlarımıza da kolaylıklar diliyorum. Osman Başkanımızın dediği gibi; Muğla İnternet Gazetecileri Derneği, Fethiye Gazeteciler Derneği ve Dijital Medya Basın Derneği olarak biz de üzerimize düşen görevi Fethiye’de görev yapan basın mensuplarıyla birlikte kan bağışında bulunarak yaptık. İlerleyen günlerde de yardımlarımız olabilir. Bunlarla ilgili açıklamaları yapacağız. Tekrardan o bölgeye ve çalışan gazetecilere geçmiş olsun diyoruz. İnşallah böyle felaketler bir daha başımıza gelmez diyorum” diye konuştu.

İSTANBULLULAR DEPREM BÖLGESİ İÇİN KAN VERMEYE KOŞTU

Deprem bölgesi için kan bağışı seferberliği: Vatandaşlar kan vermek için sıraya girdi

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık, "Bölge kan bankalarımızda ilk etap sevkiyat için ulusal kan stoklarımız mevcuttur. Ancak ilerleyen saatlerde olabilecek ilave ihtiyaçlar için tüm Türkiye’de vatandaşlarımızı gün içinde kan bağışına davet ediyoruz" dedi. Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Sancaktepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne giderek deprem bölgelerine iletilmek üzere kan vermek için seferber olan vatandaşlar kan bağışında bulunmak için saatlerce sırada bekledi. 180 kişinin kan bağışında bulunduğu ve yüzlerce kişinin bağış için müracaat ettiği Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Sancaktepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleşen bağışlar hafta boyunca devam edecek.

Deprem bölgesi için kan bağışı seferberliği: Vatandaşlar kan vermek için sıraya girdi

“BURADA GEÇİRECEĞİNİZ 2 SAAT ENKAZ ALTINDA KALANLAR İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Kan bağışında bulunan Zehra Ayhan, “Kan vermeye geldik iş yerinden. Haberi alınca iş yerindeki arkadaşlar toplanıp geldik. Yaklaşık 4 saat bekledik. Çok fazla insan gelmişti. Ne olursa olsun insanlar gelip kan vermeli. Burada geçireceğiniz 2 saat enkaz altında kalanlar için çok önemli. Herkesi buraya bekliyoruz” dedi. Kevser Kara isimli bir vatandaş ise, “Deprem bölgesindekilere kan bağışında bulunabilmek için geldim. Elimizden sadece bu geliyordu. Halkımız sağ olsun. Kalabalık, yoğun. Yarın sabah tekrar geleceğim. Herkesi buradan kan bağışına davet ediyorum” şeklinde konuştu.

ANKARA'DA KIZILAY'IN KAN MERKEZLERİNDE YOĞUNLUK

Deprem bölgesi için kan bağışı seferberliği: Vatandaşlar kan vermek için sıraya girdi

Türk Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın ülke genelinde kan bağışı çağrısında bulunması üzerine Ankara’da kan bağışı noktalarında yoğunluk oluştu. Kızılay'da bulunan kan merkezinde vatandaşlar kan bağışında bulunmak için kuyruğa girdi. Kan bağışı konusunda bilgilendirilen vatandaşlar, bir süre sıranın gelmesini bekledikten sonra form doldurup, bağış yaptı.

Kızılay Bölge Kan Merkezi Müdürü Murat Güler, Ankara'da yaklaşık 2 bin ünite kan toplandığını belirterek, "Bağışlar hala devem ediyor. Akut kan ihtiyacımızı karşıladık. Şu an bağışları stok kan olarak almaktayız. Ancak kan miyadı olan bir ürün, 48 gün kullanım süresi var. Vatandaşlar 1-2 gün kan bağışında bulunup, yaklaşık 3 ay kan veremeyeceklerini de göz önünde bulundursunlar. Biz şu an değil, önümüzdeki birkaç gün için de kan bağışlarına bu ilgi ve alakayı bekliyoruz" ded