Gündem Depremzede çölyaklılar glutensiz ürün bekliyor

Depremzede çölyaklılar glutensiz ürün bekliyor

02.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgedeki çölyak rahatsızlığına sahip bireyler için Çölyakla Yaşam Derneği, devlet kurumları ve STK’lar ile iş birliği içerisinde bölgeye gıda yardım kolileri gönderdi. Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Serap Ardıç, bölgede glutensiz ürün ihtiyacının sürdüğünü kaydetti.

Depremzede çölyaklılar glutensiz ürün bekliyor

ALEYNA SEVİM/İSTANBUL- Deprem bölgesindeki çölyaklı sayısının net olmamakla beraber 30 bin civarında olduğu ve glutensiz ürün ihtiyacının hala devam ettiği bilgisini veren Ardıç, “Depremin ilk günü başlayan çalışmalarımız halen sürmektedir. Bölgede glutensiz ürün ihtiyacı ise halen devam etmektedir. Bunun sürekliliğini sağlamak zorunluluk gerektiriyor fakat bu konuda derneklerin bütçesi artık tükendi. Devlet desteği zorunlu olmalı” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Yalnız değiller

Ardıç, bölgedeki dernek başkanları ile iletişim kurarak ihtiyaca göre ürün gönderimi sağladıklarını belirterek, “Gerek uçak kargo, gerek otobüs firmalarıyla lojistik ağı oluşturduk. Tabii ürün temininde üretici firmalar ve bağışçılarımızın destekleri çok önemliydi. Bu arada İstanbul’a gelen depremzede çölyaklılar için çalışmalarımız hala devam etmekte” diye konuştu.